Групата Лукойл е започнала преразглеждане на стратегията си по отношение

...
Групата Лукойл е започнала преразглеждане на стратегията си по отношение
Коментари Харесай

Лукойл обмисля продажба на рафинерията и бензионостанциите си в България

Групата " Лукойл " е почнала преразглеждане на тактиката си във връзка с активите си в България. Това оповестиха от компанията на уеб страницата си.

" Предвид значителното изменение на изискванията за реализиране на активността на предприятията от групата " Лукойл " на територията на България, компанията стартира работа по преразглеждане на тактиката си във връзка с този актив. С помощта на интернационалните консултанти ще бъдат оценени разнообразни варианти, в това число продажбата на бизнеса ", написаха още от там.

" Преразглеждането на тактиката е разследване от приемането от страна на държавните органи на България на дискриминационни закони и други несправедливи, пристрастни политически решения по отношение на рафинерията, които нямат нищо общо нито с цивилизованото контролиране на огромния бизнес, нито с увеличението на приходната част на бюджета на страната ", не престават от групата " Лукойл ".
Реклама Дерогацията и износът
" Изкуствено раздухваната политическа стихия към предприятието на огромна интернационална комерсиална конструкция, по отношение на която няма наложени наказания на Европейския съюз и Съединени американски щати, и която извършва всички свои отговорности пред страната и служащите си, вреди на бизнеса на компания " Лукойл ", на капиталовия климат в България, непреклонно разрушава имиджа на Републиката в очите на международния бизнес, отрицателно въздейства върху приходите в държавния бюджет ", написаха от компанията.

Това евентуално засяга разбор на Центъра за проучване на демокрацията, стъпващ на придвижвания на два танкера и догатки за контрабанда. Няколкото страници разбор бяха последвани от следващото активизиране на главните представители по тематиката с дерогацията Делян Пеевски от Движение за права и свободи и Делян Добрев от ГЕРБ.

Реклама
В средата на ноември стана ясно, че е реализирано съглашение сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Продължаваме промяната - Демократична България " по линия на дерогацията за съветския нефт и за последващия експорт на горива. От политическите изказвания стана ясно, че дерогацията ще завърши през март, а износът ще бъде вероятен до края на годината. Последното на процедура значи и завършек на дерогацията, оповестиха малко по-късно от съветската компания, като логиката би следвало да е противоположната, като износът на готовите артикули, които задръстват складовете се случва след вноса на нефта, от който са създадени.

Спирането на износа на процедура към момента не е написано публично, а отпадането на дерогацията все още към момента е написано за октомври следващата година, само че корекцията на текстовете и по двете линии евентуално ще се случи сред четенията на Закона за държавния бюджет в преходните и заключителни разпореждания.
Инвестиции и активи
От съветската група правят оценка вложенията си за в последните 20 години в нефтопреработвателния цех в Бургас на над 3.4 милиарда щатски $, като допълват, че предприятието се е трансформирало в една от най-екологичните и високотехнологични рафинерии в Европа. " Освен това е основана съвременна пласментна мрежа, включваща 220 бензиностанции и 9 нефтобази, както и предприятия за бункероване на кораби и въздухоплавателни средства ", пишат от компанията.

Компанията приключва с това, че ще осведоми държавните органи и синдиката за по-нататъшните дейности на компанията във връзка с активите й в България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР