Група от седем държави в Съвета за сигурност на ООН,

...
Група от седем държави в Съвета за сигурност на ООН,
Коментари Харесай

Ползва ли Северна Корея COVID-19 за репресии срещу правата на човека?

Група от седем страни в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, плюс Япония, обявиха, че Пхенян усилва своите нарушавания на под булото на ковид , написа БГНЕС. Осем страни, в това число Германия и Съединени американски щати, упрекнаха Северна Корея, че употребява пандемията, за " по-нататъшно предприемане на ограничения за накърняване на правата на индивида ", се споделя в изказване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (ССООН), оповестено след видеоконференция при затворени порти в петък, оповестява Агенция Франс Прес. Виртуалната среща на ССООН, проведена от Германия, се организира на фона на информации за увеличени изтезания в Северна Корея, свързани с пандемията и непоколебим надзор върху придвижването в и към Пхенян.
Седем членове на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации - Германия, Белгия, Доминиканската република, Естония, Франция, Англия и Съединени американски щати, дружно с Япония - обявиха в взаимно изказване след срещата, че народът в Северна Корея е " лишен от съвсем всички свои човешки права ", в това число свободите на изложение, мирни събрания, сдружения, придвижване и вяра или убеждения. " Ситуацията с правата на индивида в КНДР е ужасяваща и се утежнява с всеки минал ден ", се споделя в изказването, което е прочетено от посланика на Организация на обединените нации в Германия Кристоф Хойсген, осведоми Дойче веле. Осемте страни също осъдиха Пхенян за установяване на целта на програмата му за нуклеарни оръжия като приоритет " пред потребностите на народа ", добавяйки, че " дългогодишните, систематични, необятно публикувани и груби нарушавания на правата на индивида " са " сериозна опасност " за интернационалната сигурност.
 Организация на обединените нации: Северна Корея е основала мини нуклеарни оръжия Организация на обединените нации: Северна Корея е основала мини нуклеарни оръжия
Северна Корея сполучливо миниатюризира нуклеарните си оръжия, продължава да построява балистични ракети и употребява редица гениални средства за...
" Изолацията на Северна Корея от интернационалната общественост неизбежно утежнява въздействието на пандемията върху популацията на Северна Корея ", продължава изказването. Когато коронавирусът стартира да се популяризира през януари, Северна Корея затвори границата си с Китай, най-големият си търговски сътрудник. Правителството на диктатора Ким Чен Ун твърди, че не е имало нито един случай на ковид на севернокорейска земя, нещо, което се оспорва от външни специалисти, имайки поради обществените и икономическите връзки на страната с Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР