Група от компании, водени от Arkisys и включваща Qediq Inc,

...
Група от компании, водени от Arkisys и включваща Qediq Inc,
Коментари Харесай

Технологията „космическо Лего“ сглобява спътници директно в космоса

Група от компании, водени от Arkisys и включваща Qediq Inc, NovaWurks, Motive Space Systems, iBoss и Texas A&M Engineering Experiment Station (TEES), създават технологии, които могат да бъдат разказани като „ галактическо Лего “. Въвеждането на тази роботизирана технология ще направи допустимо в бъдеще бързо и дейно сглобяване на нови и модернизиране на съществуващите изкуствени спътници непосредствено в орбита и без ни минимум човешко присъединяване в този развой.

Компанията Arkisys неотдавна получи 1,6 милиона щатски $ финансиране от SpaceWERX -  научно-изследователското поделение на галактическите сили на Съединени американски щати. Според този контракт създаването на всички основни технологии би трябвало да завърши през лятото, а първата проява на Земята би трябвало да се организира през 2024 година В бъдеще ще се организира проява и първите проби на системата в извънземно пространство, където благодарение на автоматизирани манипулатори ще бъде съединен трилъчев сателит, кадърен да се движи независимо в открития космос.

Основният модул на системата Arkisys, по този начин нареченият Port Module, е шестоъгълен галактически транспортен съд, който е планувано да бъде изстрелян в космоса през 2024 година Както бе упоменато нагоре, оборудването, конфигурирано на този модул, разрешава както сглобяването на нови, по този начин и модернизирането на съществуващи изкуствени спътници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР