Група изследователи от института Фраунхофер разработиха нова система за защита

...
Група изследователи от института Фраунхофер разработиха нова система за защита
Коментари Харесай

Създадоха принципно нова система за охрана

Група откриватели от института Фраунхофер създадоха нова система за отбрана от обири, въз основа на потреблението на образован плат. В случай на щета, той генерира сигнал за кражба и открива точното местонахождение с акуратност до сантиметър. В съпоставяне с другите системи тази е доста по-евтина.

Крадците сега на кражбата не придават значение на плата, срязват го и по този метод се издават. Умният плат наподобява на елементарния, само че има и някои разлики. Той е изработен от електропроводими нишки, които са свързани към микроконтролер. Такава тъкан може да пази цяли постройка. Освен това от него могат да се създадат покривала за камиони.

Материята е доста издръжлива. За да я тестват експертите я изпрали в перална машина при температура 40 градуса, след което я сложили за хиляда часа в камера с мокрота 85% и температура от 85 градуса. Платът сполучливо издържал серия от хиляда цикъла на температурни промени от минус 40 до плюс 85 градуса по Целзий. Тъканта сполучливо минала всички тествания и запазила своите свойства.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР