Група хора в камуфлажни униформи (или групи, все още не

...
Група хора в камуфлажни униформи (или групи, все още не
Коментари Харесай

В Русия: 5 минути за трагедията, после забавни програми. 20 минут...

Група хора в камуфлажни униформи (или групи, към момента не е известно със сигурност) влизат в концертната зала Crocus City Hall в западните околности на Москва късно вечерта в петък и стартират да стрелят. Съдейки по любителски видеозаписи, публикувани в обществените мрежи и интернет медиите, стрелбата е станала безсистемно.

 

Трети ден валят въпроси, на които никой не дава отговори.

 

Как нападателите са съумели да внесат в постройката и концертната зала освен дребни оръжия, само че и дългоцевни и автоматизирани и взривни устройства?

Концертната зала, която събира 6 хиляди фенове е с охранявани входове, които могат са ке заключват автоматизирано при паника или рискова обстановка. Защо не е блокиран нито един от тези входове?

 

Ръководителят на Федералната работа за сигурност (ФСБ) Александър Бортников е докладвал на Владимир Путин, че са арестувани 11 души, в това число четирима, директно забъркани в нападението на Крокус Сити Хол.

 

Твърди се, че тези четирима са били в една кола, движеща се към границата на Беларус или границата на Украйна в региона на Брянск. Защо тогава Путин взема решение, че е забъркана Украйна, а не Беларус, чиято граница е доста по-близко?

 

Друг въпрос: Твърди се, че терористите били чудесно подготвени, а терористичният акт деликатно квалифициран. Как тогава четирима от причинителите се движат в една кола, вместо да се разделят? Носят оръжие, част от което хвърлят край пътя. Това е несериозно.

 

Вече е ясно, че защитата в Crocus City Hall е била алегорична.

 

Металдетекторите на входа не са работили. Защо?

 

Съвсем покрай залата се намира комплекс от здания на администрацията на Московска област, която е строго охранявана зона. Защо въоръжените охранители не са се намесили? Как при наличност на въоръжени гардове нападателите са съумели освен „ да си свършат работата “, само че и да избягат гладко?

 

От записи и видеа се вижда, че полицията за битка с безредиците и частите на съветската армия са пристигнали на мястото най-малко двайсет минути откакто стрелбата е била завършила, постройката е била в пламъци и нападателите са били изчезнали, видяни единствено от една камера за видеонаблюдение.

 

Защо, когато идват специфичните елементи и чиновници на ФСБ те се заемат първо да отстранят публицистите, които са били на мястото доста преди тях?

 

В Москва има доста хора в камуфлажни униформи, с каквито са били терористите: Специалните елементи на полицията и полицията за битка с безредиците, Руската национална армия, антитерористичните елементи на ФСБ. Има и Федерална работа за сигурност (FSO), която охранява висши държавни чиновници и държавни здания, само че съгласно слуховете има и обособени специфични елементи. Това основава компликация да се разбере кой кой е единствено по външен тип. Защо до момента не са планувани отличителни белези?Защо първите коли за спешна помощ са се появили на мястото на нещастието половин час след подадените сигнали?

 

Важно: В началото на март посолствата на Съединени американски щати и Англия, а по-късно и на други европейски страни в Москва са предизвестили за опцията от терористична офанзива. Те даже са предложили на своите съграждани да не пътуват до съветската столица, а в случай че се окажат там, да не да посещават места за публични събития.

Владимир Путин реагира на предизвестията с очебийно съмнение.

 

„ Всичко това наподобява на искрено изнудване и желание за заплашване и дестабилизиране на нашето общество “, декларира той на срещата с ръководителите на правоохранителните органи. Дори награждава чиновници за техния принос в обезпечаването на отбраната на столицата.Според Вашингтон и Лондон информацията за възможен атентат е била предадена на Кремъл по открития формален метод.

 

Защо след първите 5-минутни репортажи и вести по така наречен публични телевизионни канали те почнали да излъчват занимателни стратегии. Часове по-късно се демонстрират фрагменти и мнения, утвърдени от формалните органи.

 

***

CNN: Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Адриен Уотсън съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати е предоставило на съветските управляващи информация за вероятни терористични офанзиви в Москва в сходство с обичайна политика, която изисква предизвестие на други страни за риска от сходни произшествия.

 

The Telegraph: След ужасната терористична офанзива в Crocus City Hall поражда въпросът за какво съветските специфични служби не са съумели да я предотвратят в точния момент? Експертът Роланд Олифант написа: „ Атаката против Crocus City Hall на първо място ще разсъни мемоари за щурма на Nord-Ost през 2002 година, когато група чеченски бойци и атентатори самоубийци взеха за заложници десетки хора в източната част на Москва, настоявайки за завършек на Втората чеченска война война.

 

Тогава, заради несполучливите дейности на силите за сигурност, които използваха упоителен газ, починаха повече заложници, в сравнение с от ръцете на самите терористи “. Олифант отбелязва, че през последните години има по-малко терористични офанзиви в Москва (включително заради приключването на съветски радикални ислямисти към войната в Сирия), тъй че петъчното кръвопролитие в Крокус провокира смут и потрес. Твърденията на неразрешената формация ИДИЛ, че е забъркана в терористичната офанзива, са правдоподобни: ислямистите са имали както претекста, по този начин и опцията да извършат сходно нахлуване. „ Тази офанзива е увещание, че терористичната група остава сериозна опасност. И че съветските разследващи служби не са в положение да предотвратят сходни дейности. Ако Владимир Путин се нуждаеше от мотив за коренно стягане на политиката за сигурност, в този момент той го има, обобщава изданието.

 

Френският вестник Le Figaro съпоставя терористичната офанзива в Москва с клането, осъществено от ислямисти през 2015 година в театъра Bataclan в Париж.

Тогава на концерт на американската рок група Eagles of Death Metal починаха 89 души и бяха ранени над 200. Обстоятелствата и методът на деяние на терористите в Москва са идентични. Така че за французите нещастието в Москва провокира доста характерни асоциации с офанзиви от радикални ислямисти. Италианската медия Quotidiano Nazionale напомня, че в деня на нападението против Crocus City Hall прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков за първи път намерено назова руско-украинския спор война. Путин ще се възползва от нещастието, с цел да си отмъсти на тези, които счита, че заплашват неговото владичество.

 

***

Дмитрий Медведев, някогашен президент на Русия, а в този момент зам.-председател на Съвета по защита: „ Терористите схващат единствено от гнет за възмездие. Никакви правосъдни процеси и следствия няма да оказват помощ, в случай че на силата не се отговори със мощ, а на гибелта с тотални изтезания на терористи и репресии против фамилиите им. Ако се откри, че това са терористи на киевския режим, с тях и техните идейни вдъхновители не може да се работи по друг метод. Всички те би трябвало да бъдат открити и безмилостно унищожени като терористи. Включително чиновници на страната, направила сходно закононарушение. Смърт за гибел “.

 

***

Военният специалист Цезар от Отряда „ Свобода за Русия “: Две са версиите за терористичния акт в Москва. Първата: Той е проведен от Федералната работа за сигурност (ФСБ). Втората: ФСБ са знаели за терористичния акт и са обезпечили време на терористите. Полиция, пожарни и прочие идват половин час след нещастието, а причинителите към този момент са се изтеглили.

 

***

Маргарита Симонян, шеф на тв канала RT: „ Господи, дай ми успокоение! “ Втори пост към бойците, стреляли по колата, в която били четиримата участници (засега по този начин се смята) в атентата: „ Момчета, които стреляхте в колата с гадовете, в случай че нещо ви е нужно: да закриете ипотека, да върнете заем или още нещо, мишете ми незабавно. Всичко ще оправя! “

 

Мария Захарова, представител на Външно на Русия: " Не мога да ги чувам повече. Организация на обединените нации реагира на терористичния акт несъответстващо! Белия дом в Съединени американски щати възражда в Украйна нацизма, ксенофобията и тероризма! "

 

" Объясняет Readovka и съветски тролове, задействани часове след атентата и в български медии: Евреите не помниха холокост и простиха на нацистите. Нещо повече, дружно с англосаксите накараха Украйна да нападне Русия. Те стоят и зад терористичния акт в Подмосковието. Версията за „ Ислямска страна “, пусната от Съединени американски щати, е за похищение на вниманието.

 

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР