Група британски и канадски учени са открили подземни изолирани резервоари

...
Група британски и канадски учени са открили подземни изолирани резервоари
Коментари Харесай

Откриха най-древната вода [ВИДЕО]

Група английски и канадски учени са разкрили подземни изолирани резервоари с вода, които са се намирали надълбоко подземен в продължение на милиарди години и съдържат обилие от съставни елементи, нужни за поддържането на живот.

Според откривателите, откритата вода може да се назова най-древната на планетата. Не е изключено в нея да има живот. Откритието дава вяра, че в дълбините на Марс може да съществуват сходни подземни складове.

Изследователи от Манчестърския университет, Ланкастерския университет, Университета в Торонто и Макмастер са разкрили водата в празнина на дълбочина от 2,4 километра в канадската провинция Онтарио. Оказва се, че водата съдържа огромни количества разтворени газове - водород и метан, както и разнообразни изотопи на инертни газове: хелий, неон, аргон и ксенон.

Научните оценки демонстрират, че възрастта на скалата, която заобикаля водата е към 2,7 милиарда години.
Изследователи от Манчестърския университет открили, че самата вода е на не по-малко от 1,5 милиарда години, а евентуално и доста повече. В момента не е известно дали има живот в този под земята свят, прикрит от слънчевата светлина. Това ще бъде изяснено е близко бъдеще от канадаските експерти.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР