Група бежанци, търсещи убежище, са били малтретирани от хърватската полиция

...
Група бежанци, търсещи убежище, са били малтретирани от хърватската полиция
Коментари Харесай

Хърватската полиция малтретирала бежанци

Група бежанци, търсещи леговище, са били измъчвани от хърватската полиция на границата с Босна и Херцеговина предишния месец, заяви през днешния ден филантропичната организация „ Амнести интернешънъл ” (AИ), предава МИА.
" Шестнадесет души от Афганистан и Пакистан са били пребити и завързани от хърватската полиция, която по-късно е размазала храна по раните им ", обявиха от АИ, след свидетелствата на 6-ма от потърпевшите.
Десет мъже са получили съществени пострадвания, в това число счупени кости и пострадвания на главата, а една от жертвите по-късно е в инвалидна количка.
Според показанията на потърпевшите сред осем и 10 служители на реда в черни униформи малтретирали бежанците през нощта сред 26 и 27 май близо до Плитвишки езера.
" След залавянето и побоя, нанесен с железни пръти служителите на реда размазват кетчуп, майонеза и захар върху окървавените глави на бежанците ”, се споделя в известие на организацията.
Хърватското вътрешно министерство към момента не е коментирало изказванията.
" Европейският съюз към този момент не би трябвало да мълчи и съзнателно да пренебрегва насилието и злоупотребите, осъществени от хърватската полиция на границата, защото по този метод безмълвно предизвиква причинителите да продължат да го вършат, без последици ", съобщи Масимо Морати, заместник-директор. в офиса на АИ за Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР