Група бедстващи мигранти беше заловена в неделя до Резово. Сред

...
Група бедстващи мигранти беше заловена в неделя до Резово. Сред
Коментари Харесай

Върнаха обратно в Турция група мигранти

Група бедстващи мигранти беше хваната в неделя до Резово. Сред общо 48-те души има дами и няколко деца. Групата е минала устието на река Резовска, а по-късно е преодоляла и граничните ограждения. Според осведомени натискът от бежанци на българо-турската граница се ускорява. Късно нощес групата от бежанци е била върната назад на турска територия, заяви.

В 7:30 часа сутринта в неделя групата минава един от пешеходните портали край гранична зона Резово, като един от водачите им затваря " вратата към Европа " след тях. Преди това бежанците са минали устието на река Резовска като са тръгнали по мрачно пеш от огромен палатков лагер в Турция.

Групата е най-вече от сирийци, като с тях има дами и няколко деца, измежду които и 4-годишно момиченце. С тях има и няколко афганистанци, които опитвали да преминат незаконно през България за трети път. Те били залавяни от граничните войски и връщани назад зад огражденията към Турция, само че не спирали да пробват да търсят по-добър живот към Западна Европа.

Откритите лодки и въжета по устието на река Резовска са десетки, а край металната ограда има принадлежности, стълби, даже флексове.

За групи от по десетина момчета, даже от по 50 души споделя и един от едвам четиримата поданици на граничното село Сливарово. " Деца няма толкоз доста, очевидно са единствено млади момчета. Като че ли са от една войска, всичките са високи и еднотипни. В началото правеха много пакости - отваряха къщи, влизаха в тях, само че към този момент не го вършат ", описа Иван Петров, представен от Нова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР