Грозна схема за източване на интелектуален продукт, създаван от български

...
Грозна схема за източване на интелектуален продукт, създаван от български
Коментари Харесай

РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПИК: Китайска връзка зад дуото Кирил Петков - Асен Василев. В схемата и Румен Радев

Грозна скица за източване на интелектуален артикул, създаван от български учени и студенти, в интерес на непозната страна е съединена от президента Радев и любимците му Кирил Петков и Асен Василев. Това е втората голяма спекулация на въпросната група след погазването на Конституцията с назначението на Петков с декрет на Радев за министър, макар, че е двоен жител. Вчера Конституционният съд разгласи този декрет на Румен Радев за противоконституционен, както ПИК заяви.

Скандалната самодейност обвързва Радев, Петков и Василев в съмнително кълбо от тайнствени връзки с мними китайски вложители, почнали през 2011 година и минали на държавно равнище посредством настоящия президент през 2018 година Към това се добява и фактът, че с днешна дата България е дарила терен до китайското посолство в София на стойност 5 млн. евро за безплатно прилагане в течение на 50 години.
свързани новини35407на 26.10.2021133940на 18.10.2021
Това сочат материали, събирани от службите, множеството от които са и обществена информация, добре прикрита зад публични известия или потънала в давност.

В дъното на тайнствените събития и контакти стои " харвардското " другарство на Кирил Петков и Асен Василев, последвано от съмнителни бизнес инициативи, които предвръщат двамата аферисти в милионери и политически рейдъри . А те дружно с Румен Радев кроят проекти за преодоляването на изпълнителната власт и даже към този момент обществено раздават най-високите постове в страната.

Когато стартира китайската спекулация на " харвардското " дуо " Петков - Василев ", доста странни събития и бизнес планове в живота на Петков към този момент са зад тила му. Включително и повече от загадъчното му престояване в Брюксел като зает от най-голямата компания в света за замразени картофи за пържене " McСaim Foods " да прави интернационалните финансови транзакции в изключително огромни размери от порядъка на милиони, приключило със скоропостижното му завръщане в България.
свързани новини64359на 26.10.2021
Но това са други истории от далечните 2002-2004 година

За да разберем, че Кирил Петков въобще не е този, за който се показва, а зад него са стоели и стоят явно безсмъртните пипала на Държавна сигурност, в този момент единствено ще споменем, че неговия татко - Петко Петков, не отпътува за Канада през 1994 година, както е известно в общественото пространство, а още през 1988 година Именно в Канада по данни на службите са изнесени парите на военното разузнаване преди 1989 година И оставя 8-годишния Кики, както го назовават в фамилията, на грижите на майка му и околните му в България.

Самият Кирил Петков не е " приключил " Харвард, тъй като родителите му са живели там, както твърди самият той. А е изкарал двугодишни курсове към фамозното образователно заведение след пребиваването си в Брюксел и появяването му там за образование през 2005 година

Но и това е друга история, за която ще разкажем по-късно.

Китайската спекулация на Петков и Василев стартира през 2011 година, когато те към този момент се подвизават в България след окончателното завръщането на Петков през 2007 година у нас. Тогава в страната ни се появява загадъчният китаец Чан Чанян, който е притежател на компанията Hainan Longquan Centry Invest & Development Co.,Ltd Add, основана на остров Хайнан, и се интересува от китайски вложения в българската стопанска система.

Чан е математик, в топ 100 на шахматистите в Китай, с нетипичен двуметров растеж за тази нация. А остров Хайнан е някогашна военна база и днешна най-голяма безмитна зона след Тайван в Китай, покрай Виетнам.

2011 година е знаменателна и за компанията " Евърбред " - една от петте компании в света за ценообразуване и запазване на самолетни билети, в която работи Асен Василев. Датският съучастник в нея Мортен Лунд намерено упрекна Василев в интелектуална кражба на софуеъра на компанията, продаден на...Китай .

Точно през 2011 година стартират финансовите неблагополучия на " Евърбред " съгласно отчета за ликвидацията й. Продажбите й внезапно стартират да падат през 2011-2012 година и тя завършва съществуването си с дълг от 8,7 млн. паунда към кредитори. Фирмата престава да съществува в интервала към 2013 година

Мортен Лунд обаче не е индивидът, намерил китайските клиенти с друга цел, както твърди той. Запознанството на Асен Василев и Кирил Петков с Чан става по тяхна молба през една късна нощ в родното село Брестовица. Там точно Василев предлага на китайския посетител за вложения бившето военно летище в Стара Загора и други логистични обекти.

След банкрута на " Евърбред " и договорката с нейния софтуеър с китайската страна, за чиято стойност няма информация, през 2014 година Василев и Петков се настаняват в супер първокласен офис в центъра на София . Днес Петков твърди, че е получил комисионната от договорката от Василев и я е вложил в " ProViotic ", чиято активност също стъпва на интелектуална кражба.

Но и това е друга история.

С днешна дата към този момент китайската платформа се поддържа точно от този офис от фрагменти, подбирани от тъй наречените " Харвардски курсове ", проведени от Василев и Петков , за което китайската страна заплаща един път годишно. В същия този офис е изработен и първият опит на Кирил Петков за рейдърство на учредената малко преди този момент през 2017 година партия на някогашния правосъден министър Христо Иванов.

През цялото това време връзките сред Василев, Петков и Чан явно не прекъсват, а българските летища не престават да бъдат специфична тръпка на Василев и Петков. И това излиза наяве от абсурда, който избухва около състезанието за концесията на Летище " Пловдив " през 2018 година, а името на остров Хайнан, където е основан остарелият познайник на Василев и Петков - Чан, още веднъж изплува .

Консесията е извоювана за 35 години от обединяването " Концорсиум Хайнан Пловдив Еърпорт Инвест ", в което вземат участие HNA Аirport Cо LTD (Китай) и „ Пловдив Еърпорт Инвест “ (Холандия) . Зад последната компания се твърди, че стои предприемачът Ивайло Пенчев, около който избухна невиждан скандал при започване на коронавирус пандемията у нас с целевото му подаяние на аспиратори на Александровска болница с приоритет за негови чиновници, което възмутените лекари отхвърлиха.

Вече обитавалият като министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на Марин Райков през 2013 година Асен Василев е представител точно на китайската компания в консорциума HNA Аirport Cо LTD, а ползата й към летище " Пловдив " е пояснен със стратегическото му разположение по „ Пътя на коприната “ и с опциите да се направи огромен карго център, който да обслужва товари сред Китай и Европейския съюз.

По това време Кирил Петков също към този момент се е отъркал във властта сред 2009 и 2012 година като консултант на енергийното ведомство под управлението на Трайчо Трайков.

В дълбока загадка тъне повода за обстоятелството, че спечелилият " Концорсиум Хайнан Пловдив Еърпорт Инвест " най-ненадейно се отхвърля от концесията на летище " Пловдив ". В общественото пространство са посочвани разнообразни аргументи, само че нито една от тях не е задоволително основателна. А цялата документи по концесионната процедура изчезва от уеб страницата на тогавашното Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията.

И тук, точно през 2018 година, в китайската връзка на Кирил Петков и Асен Василев изгрява Румен Радев и неговите междудържавни начинания с Китай в качеството на ну президент.

Визитата на китайския министър-председател Ли Къцят е шумно отразена в българските медии. С него е контрактувано основаването на Център за перспективни проучвания, за който китайският министър председател афишира, че тази задача преди малко му е била предоставена от първия държавен и партиен началник на Китай Си Дзинпин и е горещо прегърната от Румен Радев.

Пак през 2018 година България става хазаин на седмата среща на върха на групата 16+ за съдействие сред Китай и Централна и Източна Европа под егидата на Радев.

В края на 2018 година Радев награждава тогавашния китайски дипломат Джан Хайджоу с медал " Стара планина " първа степен за изключителни заслуги към българо-китайските връзки.

През юли 2019 година Румен Радев отпътува на публично държавно посещаване в Китай и се среща със Си Дзинпин. А месец по-късно организира среща с представители на китайски компании в България, съгласно формалната информация, в границите на самодейността " Един пояс, веднъж ". Според участници в срещата от другата страна на масата, на която се водят диалозите, от страната на китайските посетители седи... Кирил Петков.

При всички срещи на Радев с китайски представители, без значение от ранга им, се приказва за основаването на иновационен, теоретичен, проучвателен и впрочем център, в който българи създават интелектуален артикул.

Кирил Петков и Асен Василев към този момент имат подобен опит с тъй наречените " Харвардски курсове ", чиито прототип е основан от тях още през 2008 година В тях те събират за гратис образование ярки български студенти по математика, биология, химия и други науки. След това ги разпределят по групи, които работят върху съответни проучвателен тематики. А разработките им изчезват в незнайна посока.

Именно през 2018 година в начинанието за гратис експлоатиране на български мозъци интензивно се включва и днешният министър на образованието проф. Николай Денков, който дружно с тях основава такива " курсове " в Биологическия факултет на Софийския университет , обилно финансирани и от фондацията " Америка за България ". Денков е неприкрит последовател на политическия план Петков и Василев, както съобщи в общественото пространство, въпреки към този момент да не ги последва в плана.

И по този начин се стига до договореността на Румен Радев и китайския дипломат Дун Сяодзюн за основаването на българо-китайски център за нововъведения в София от представители на научните среди и институциите на двете страни, именуван още иновационен кампус, през юни 2020 година Сред участниците в диалозите са и представители на обичания на Петков с днешна дата Фонд на фондовете.

Според докладната бележка от тази среща, която съгласно осведомени е писана от Петков и Василев, става дума за основаването на развъдник за стартъп планове, спонсориран посредством фонд с цели 20 млн. евро .

Проектът категорично е основан по рекомендация на президентите на България Румен Радев и на Китай Си Дзинпин. Нашата страна взе участие с даването на терен на стойност над 5 млн. евро наоколо до китайското посолство в София . А от тяхна страна се финансира построяването и оборудването на сградния фонд. Парцелът, който е благосъстоятелност на СУ " Св. Климент Охридски ", се подарява за прилагане за цели 50 години.

Осигурен е и забележителен награден фонд за спечелилите в стартъп програмата – сред 50 и 500 хиляди евро спонсорство за развиване на съответния спечелил план. Условието обаче е, че фондът да придобива 10% от всяка стартъп компания .

Ключовите персони в структурата на китайско-българския развъдник са обединени в Консултативен съвет и също не са инцидентни – китайския дипломат у нас, българския дипломат в Китай, както и шефове на огромни китайски компании, както и учени от китайската академия на науките. Председатели на фонда пък са китайският и българският президент - надлежно Си Дзинпин и Румен Радев.

В този опит за облечено в положителни междудържавни връзки източване на български интелектуален артикул, 10% от който да става непозната благосъстоятелност на някакъв фонд с нейзнайно предопределение, а може би и с двойно дъно, има и още една сюжетна линия, обвързвана с Китай.

Тя е опитът за избавяне на починалия български планинар Боян Петров 6 дни (!) след изгубването му и чудодейния метод, по който Кирил Петков и татко му Петко Петков получават визи за 45 минути откакто са ги поискали от китайското посолство. А Румен Радев горещо благодари на китайския министър председател Ли Цъкян за това по време на визитата му.

След това в шумните акции по съответни медии, свързани с кръга към Асен Василев и Кирил Петков, бащата на Кирил Петков - Петко Петков, е показан като преподавател на Боян Петков, въпреки той да е бил просто негов кръжочник в кръжок за млади природолюбители дружно с взеизвестния през днешния ден протестър Николай Хаджигенов.

А тук остава въпросът какво стои зад китайската връзка на Румен Радев, Кирил Петков и Асен Василев и дали и тя не беше повода за шеметната промяна по върховете на службите за сигурност в България , подхваната от служебния министър Бойко Рашков...

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ШОКИРАЩИ РАЗКРИТИЯ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ПИК!

















Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР