Гроздан Караджов – вицепремиер в оставка, министър на МРРБ, пред

...
Гроздан Караджов – вицепремиер в оставка, министър на МРРБ, пред
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: На лъжите трябва да се отговори с документи, аз ги нося. Искам ревизия на всички министерства

Гроздан Караджов – вицепремиер в оставка, министър на Министерство на регионалното развитие, пред Българска национална телевизия

" Агонията свърши. В момента сме изправени пред нова разрушителна офанзива за държавността в България, тъй като с неистини и клюки се разрушава доверието. Един министър председател упреква вицепремиера си, в случай че имаше най-малко един документ, трябваше да го даде на службите. Доказателствата са в противоположната посока – решенията са взимани в групов формат. На лъжите да се отговори е с документ, аз ги нося " - съобщи Караджов.

" Има си протоколи от тези срещи, подписани са. Няма по какъв начин за съдружния формат или форматите, в които сме вземали решения, няма по какъв начин да се лъже, това е документирано. За мен е значимо хората да схванат, че нищо неправилно не е правено в Министерство на регионалното развитие, АПИ. Не съм платил нито стотинка за противозаконните инхаус контракти. Криминалната работа за чувалите би трябвало да се разкрие от проверяващите органи.

Колкото вие знаете, толкоз и аз знам до каква степен са стигнали тези следствия. Аз не получавам такава информация. Два часа откакто изтеглихме поддръжката си станахме мутри, мафия, корумпирани. Тези марки една след други – десетки представители против мен с опорки. Това унищожи държавността. Един министър председател замеря вицепремиера си с неистини, вицепремиера излиза и демонстрира доказателства " - изясни вицепремиерът в оставка.

" Не трябваше да ме дърпат по този начин остро, нямаше да е в границите на този избор. Бях правил пресконфреннция. Трудно се чува гласът на разсъдъка, никой не желае да гледа документите. В Народно събрание е друга ситуацията, това се чу ясно и мощно от хората и схванаха, че това са подправени причини.
Аз съм срещу диктатурата в Русия, за НАТО, проевропейски твърдо за Европейски Съюз, в това число и по тематиката Македония се разграничавам от формалната партийна политика на Има Такъв Народ ", съобщи той.

Според него един от причините на Слави е записаната алената линия " Македония " и Трифонов е споделил, че политиката която се води, ще вдигне ветото: " Е, ще стане. Във вторник министър председателят ще занесе в Брюксел решението. Аз считам, че това е вярното решение и е от голяма изгода за България ".

" Ние сме пълновръстен член на Европейски Съюз. 60% от българите не утвърждават този ход, за това беше алена линия в Има Такъв Народ. Аз съм определен като технократ, не съм партиен член. Поста ми го предложи Тошко Йорданов. След като бяха оповестили един кабинет, който си отдръпнаха сами, се наложи да образуват собствен втори и тогава за превоза нямаха лична кандидатура, предложи ми и след час му се обадих, че съм склонен " - изяснява присъединяване си в държавното управление Караджов.

" Това е съдружна просвета. Каквото реши обединението, след това го защитаваш. Когато вървяха диалозите, имаше теч на информация към медиите. Да, пристигнаха и водиха диалози с мене. Политическа партия насояха да се разпределят министерствата. Други неточности се позволиха, само че това е първата и е доста видна. Всеки ще гледа да трансферира виновността на другия. Хората слушат своя електорат " - регистрира Караджов.

Относно митингите в поддръжка на държавното управление, вицепремиерът оставка сподели: " Това са хора, които показват свое мнение. Вероятно в страната има и други хора, които също са хора. Недейте да ги лишавате от право на глас единствено, тъй като не са се струпали начело ".

" Непрекъснато беше мачкането от страна на Политическа партия в съдружните връзки – Има Такъв Народ беше одобряван като второкачествено нещо, сякаш не с гадност се приемаше. Крахът заепочна през март когато стопираха да си приказват водачите. Да се държиш като оставена държанка, не е държавническо " - описа екс министърът.

Според Караджов министър председателят е почтен човек: " Да, постоянно съм го казвал. Аз също имам претенциите, че съм почтен човек. Намерете някой който да ви каже, че съм излъгал някой. Но да се върнем към това – има под паника боязън да пристигна служебно държавно управление и за това споделям - като пристигна първо да направи проверка на Министерство на регионалното развитие! Но по-късно да обърне с хастара на открито всички министерства, с цел да забележим кой какви ги е правил. Дадох от парламентарната естрада образец, който ясно демонстрира двойния критерий ".

И продължи: " В останалите министерства процедурите са назад, да вземем за пример на ксерокопирните услуги, за 8 млн. картиране в Министерство на околната среда и водите. Вероятно специалистите имат пояснения, за какво е двойния критерий, за какво във всички министерства се употребяват специалистите, а в Министерство на регионалното развитие да не е по този начин. Искам проверка на всички министерства ".

" В Тол системата сега от един месец сме наели юридическа компания, която приготвя възможните ни искове, тъй като плащаме за функционалности на компания, които съгласно нас не костват толкоз. Има защо да се заплати, само че цената би трябвало да бъде минимизирано. От един месец се работи към това по какъв начин да се построи възможното бъдещо дело, в случай че те не се съгласят непринудено. Вероятно още нищо не сме платили на тази юридическа компания. Дайте ми два часа и ще ви пратя инфо ", даде обещание Караджов.

Според него доста неистини са се чули и за Автомагистрала " Струма ". Много са били разногласията: " Имаме годен контракт и годен Оценка на въздействието върху околната среда да строим, само че ние желаеме да стигнем до консенсус с всички. Поискано е от Европейска комисия да дадат инструкции по какъв начин да се постъпи малко по малко ".

" Не се виждам политически. Ще хвърля фасул през днешния ден да видя. В сегашната обстановка никой не може да ви каже какво се вижда. След всичките тези обиди, нападки, обвинявания, неистини, езикът който са подхванали Промяната, като че ли властта им принадлежи, това не води към нищо друго с изключение на нови избори " - счита екс вицепремиерът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР