Грипната ваканция на учениците в област Перник ще бъде удължена

...
Грипната ваканция на учениците в област Перник ще бъде удължена
Коментари Харесай

Още 2 дни грипна ваканция в Перник


Грипната почивка на учениците в област Перник ще бъде удължена с още два дни. Това оповестиха от Регионалното ръководство на образованието (РУО).

Както по-рано ви съобщихме, първата област в страната, в която бе оповестена грипна зараза (за интервала 13-17 януари), бе Перник. Тази заран от Регионална

здравна ревизия - Перник са връчили наставление на Регионалното ръководство на образованието във връзка епидемията. В него категорично написа, че са наложителни наложителни хигиенични и противоепидемични ограничения в учебните заведения. Затова те ще останат затворени и на 18 и 19 януари.

Нивото на активност на епидемиологичния развой във връзка с грип и остри респираторни болести (ОРЗ) в региона е достигнало

заболеваемост 280,66 на 10 000 души население. Данните на Регионалната здравна ревизия покзват, че има 208 случая на ОРЗ.

През миналата седмица ( 8-14 януари) са регистрирани общо 8 458 случая на остри заразни болести против 6 082 случая за миналата седмица. От тях 6 781 са случаите на грип и остри респираторни болести (ОРЗ) против 4 535 случая за миналата седмица. Това демонстрира справката на здравно министерство за епидемиологичната конюнктура в страната.

Общата заболяемост от грип и ОРЗ за страната е 177,68 на 10

000 души против 118,88 на 10

000 души за миналата седмица. В съвсем цяла България има нарастване на случаите на болни . С най-висока активност на епидемиологичния развой са областите Варна, Видин, Пазарджик, Пловдив, Разград, Силистра и София-град.

В града под тепетата към този момент са взети предепидемични ограничения.



Свързани публикации.. Обявиха грипна зараза в област Перник 0 И Пазарджик пред зараза от грип 0 С маска против грип – обезпечава ли отбрана? 0 Броят на болните от грип в Пловдивско пораства 0

Данните от Националния център по заразни и паразитни заболявания сочи, че от дадени 142 клинични проби са потвърдени 44 вируса. От тях 5 са A H1N1 (свински грип), 2 вид A H3N2 (Хонконг), 33 B (Ямагата) и 4 вид В. Специалистите от там предизвестиха, че в края на януари се чака да има пик на грипната зараза в страната.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР