Грипна епидемия е обявена и в област Ямбол в периода

...
Грипна епидемия е обявена и в област Ямбол в периода
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия и в Ямбол, удължават мерките в пет области

Грипна зараза е оповестена и в област Ямбол в интервала 25-31 януари, оповестиха от Министерство на здравеопазването. Учебният развой там прекратен в интервала 26-31 януари.

 

Срокът на епидемиологичната конюнктура в пет области е продължен. Епидемичният интервал в област Пловдив е продължен до 31 януари, в Ловеч до 27 януари, като образователният развой е прекратен до 24 януари, в Пазарджик до 31 януари, като образователният развой е прекратен до 24 януари, в Габрово до 29 януари и в Стара Загора до 31 януари, като учениците няма да имат занятия до 27 януари.

 

Припомняме, че на територията на София област е оповестена грипна зараза в интервала 20-27 януари, като образователният развой е прекратен в интервала от 23-27 януари.

 

Област Добрич е в грипна зараза до 25 януари, като образователният развой е прекратен до същата дата. Временните противоепидемични ограничения във връзка с здравната система включват: прекратяване на плановите съвещания на бременни дами и деца, прекратяване на профилактичните прегледи, наложителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ.

 

Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на всекидневен филтър в детските заведения, като не се позволяват до работа болни лица от личния състав. 

 

Министерство на здравеопазването припомня, че целесъобразно е спазването на нефармацевтичните противоепидемични ограничения като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост – дейно както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР