Грипът идва с висока температура и кашлица. Пикът тепърва предстои,

...
Грипът идва с висока температура и кашлица. Пикът тепърва предстои,
Коментари Харесай

500 нови болни за седмица. Задава се грипна епидемия в Пловд...

Грипът идва с висока температура и кашлица. Пикът занапред следва, предизвестяват специалистите  

 

Рязко се усилват случаите на болесттите от вирусни инфекции през последните дни. Това заяви за „ Марица “ доктор Милена Панайотова, началник на Дирекция „ Надзор на заразни заболявания “ към РЗИ-Пловдив.

487 са новите случаи на записаните заболели с остри респираторни болести. От тях най-вече са  в детска и учебна възраст - 123 деца сред 5 и 14 години. Д-р Панайотова  уточни, че резултатите са от интервала на празниците, когато децата не са посещавали учебни заведения, забавачки и ясли.  Засега към момента не може да се приказва за зараза, само че след почивните дни и увеличението на контактите сред учениците е обикновено броят на болните да се усили. Грипът идва с висока температура и кашлица, като пикът занапред следва, предизвестяват експертите. 

„ За да има грипна почивка обаче, е належащо шефовете на учебни заведения да осведомят Регионалната здравна ревизия, че в най-малко три поредни дни отсъстващите учители и възпитаници са над 30 %. След това ние известяван Регионалното ръководство на образованието и даваме предложение за оповестяване на грипна почивка. Обикновено предлагането се приема незабавно “, изясни доктор Панайотова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР