Грижата за сухата кожа не е само добра козметика. Ако

...
Грижата за сухата кожа не е само добра козметика. Ако
Коментари Харесай

Само козметиката не е достатъчна в борбата със сухата кожа

Грижата за сухата кожа не е единствено добра козметика. Ако желаеме в действителност да се усъвършенства положението на кожата ни, комбинирайте потреблението на подобаващи препарати с навлажняване от вътрешната страна, а от време на време и смяна в метода на живот.

Защо кожата на лицето изсъхва?

Има доста аргументи за суха кожа, вариращи от вродени черти, свързани с генетиката, и завършващи с течение на времето. Кожата става по-суха, защото тялото губи вода и мастните жлези към този момент не работят толкоз интензивно, както преди.

Грижата за лицето е многоетапна, доста постоянно самият крем няма да докара кожата ни до по-добро положение:

- Премахването на грима след един ден е доста значимо. Ключът е да изберете добър препарат за премахването на грима, тъй че да хидратира нежно кожата ни.

- След унищожаване на грима е добре да измиете нежно лицето си с гел, който ще отстрани остатъците от грим и ще възвърне вярното ф на кожата.
Как да се оправим със сухата кожа на лицето
Всяка жена желае да има красива и здрава кожа. Не е нужно обаче да давате големи суми за козметика. Можете сами да си я извършите с дом...
Прочети повече
- Преди да приложите крема, си коства да употребявате серум, който ще хидратира и заздрави кожата.

- Добро решение е и потреблението на масла: арганово, бадемово, кокосово, розово или канабис. За през нощта вместо крем можете да употребявате серумен компрес, смесен с определеното масло.

Какво друго си коства да употребявате?

Домашни маски за суха кожа

 АВОКАДО - комбинирайте го с яйчен жълтък и една чаена лъжичка лимонен сок. Смесете всичко и нанесете върху лицето и деколтето. Авокадото в композиция с тези две съставки регенерират и подтикват кожата и забавят интервала на стареене.
Ако имате суха кожа на ръцете, побързайте да извършите ето ТОВА
Студените месеци са тестване за кожата на ръцете. Каквито и грижи да поставяме за тях, колкото и дебели ръкавици да носим, то тази част...
Прочети повече
КРУША - настържете крушата в две супени лъжици, комбинирайте с един жълтък и една супена лъжица зехтин. Смесете всичко и нанесете върху лицето и шията. Крушата има доста витамини, като: А, РР, В1 и С. Благодарение на това нежно подхранва и изглажда кожата.

МОРКОВИ - смесете настъргания морков с 1 супена лъжица  натурално кисело мляко с извара. Сложете цялата паста върху лицето, 15 минути са задоволителни и лицето става плътно и сияещо.

След като употребявате домашни маски, си коства да приложите лайка, която нежно успокоява кожата ви.

Влияе ли диетата върху положението на кожата?

Разбира се! Правилната диета е от решаващо значение за вярното действие на кожата. Плодове, зеленчуци, риба, богата на омега-3 мастни киселини, растителни масла, ядки и отбягване на нездравословна храна, трансмазнини, захар, алено месо, остатък на алкохол и цигари, всички имат голямо въздействие върху стареенето на кожата! Изследванията демонстрират, че дефицитът на омега-3, омега-6 и омега-9 води до забележителна загуба на вода в епидермиса. Кожата на хората, които са консумирали повече полиненаситени и мононенаситени мастни киселини в композиция с витамин С, е по-овлажнена, има по-малко бръчки и възпаления. Ето за какво предлагаме ленено семе, вечерна иглика, коноп, авокадо, зехтин, ядки, риба или добавки.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР