Грижата за котката е от изключителна важност, за да осигурите

...
Грижата за котката е от изключителна важност, за да осигурите
Коментари Харесай

Знаци, че не се грижиш добре за котката си

Грижата за котката е от изключителна значимост, с цел да осигурите положително здраве и благоденствие на вашият домакински любим. Ето няколко признаци, които може да ви подскажат дали се грижите добре за котката си.

Знаците, че не се грижите добре за котката

Незадоволително хранене на котката

Ако котката не получава уместно хранене или няма постоянни хранителни дози, това може да докара до недохранване или затлъстяване. Нужно е да осигурите уравновесена и подобаваща храна за нея, в сходство с нейните специфични потребности. Незадоволително хранене води до стомашни проблеми.

Липса на чиста вода

Котките би трябвало да имат достъп до свежа и чиста вода от самото начало. Липсата на чиста вода води до меланхолия и поведенчески проблеми при котките.

Липса на опция за извършения

 Не се грижиш добре за котката си

Котките имат потребност от физическа интензивност, с цел да останат здрави. Липсата на игра и извършения може да докара до проблеми с тежестта и здравословни проблеми.

Лоша хигиена на котката

Неотговарящата грижа за котката може да докара до неприятности и проблеми с кожата.

Неотложна здравна помощ

Ако котката е болна или потърпевша и не получава нужната здравна помощ, това може да съставлява заплаха за нейното здраве.

Изолация на котката

Котките са обществени същества и се нуждаят от внимание и грижи от страна на своите притежатели. Дълготрайната изолираност може да докара до стрес и меланхолия.

Неподходящо място за живеене

Ако мястото, където котката живее, е нехигиенично или неуместно за нейните потребности, това може да съставлява проблем.

Неактуални имунизации и неявяване на постоянни ветеринарни инспекции: Редовните имунизации и ветеринарни инспекции са от значително значение за поддържане на здравето на котката.

Ако забележите някой от тези призназнаци, е значимо да предприемете навременни дейности, с цел да подобрите грижите си за котката и да осигурите по-добър живот за вашия домакински любим. Ветеринарът може да ви помогне със характерни насоки и препоръки за грижа.

Как да постигнете благоденствие на котката

 Знаци, че не се грижиш добре за котката си

Ето няколко основни неща, които би трябвало да имате поради, с цел да осигурите благополучието на вашата котка:

Хранене на котката

Хранете котката си с уравновесена и висококачествена диета, подобаваща за нейната възраст, размер и здравословно положение. Водата постоянно би трябвало да е разполагаем.

Здраве на котето

Посещавайте постоянно вашия ветеринарен доктор за здравни прегледи и превантивни имунизации. Обърнете внимание на котката си при първите признаци на заболяване или промени в държанието.

Грижа за козината и ноктите

Изчетквайте козината постоянно, с цел да избегнете бучки и подрязвайте постоянно ноктите, с цел да предотвратите проблеми с ноктите.

Любов и внимание: Важно е да давате на котката си доста обич, обвързаност и внимание. Котките реагират на грижи и се привързват към стопаните си.

Следвайки тези насоки, вие ще гарантирате, че вашата котка живее благополучен и здравословен живот.

Вижте още:

- С котка на море: допустимо ли е;

- Ангорската котка схваща ли се с деца.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР