Грижа за лука и чесъна – ето как да ги

...
Грижа за лука и чесъна – ето как да ги
Коментари Харесай

Грижа за лука и чесъна за здрава и добра реколта

Грижа за лука и чесъна – ето по какъв начин да ги подхранвате, когато върховете на листата им побеляват

Всеки градинар се надява на добра годишна продукция. Но се случва, от време на време още в началния стадий на напредък растенията да изпитват някакъв дефицит или не харесват нещо. Често срещан проблем с лука и чесъна е пожълтяването на върховете на перата, от време на време даже изцяло изсъхват. Защо това се случва и какво да извършите, с цел да помогнете на растенията?

Ако връхчетата на лука и чесъна са просто бели, то не им подхожда почвата, в която са посадени. За да подкиселите почвата, би трябвало да употребявате калциев нитрат или елементарна пепел. И двата съставния елемент ще оказват помощ за този проблем. Разбъркайте 3 супени лъжици калциев нитрат в кофа с вода и полейте растенията под корена. Достатъчне е 1 чаша на всеки корен. Втори метод – разредете 2 чаши пепел в кофа с вода, само че първо тези 2 чаши би трябвало да бъдат заляти с вряла вода. Полейте растенията с този разтвор.

Ако самите връхчета са бели, а малко по-ниско листата пожълтеят, тогава в почвата липсва нужния за растението азот. Напръскайте перата с разтвор на амоняк и вода, 3 супени лъжици на кофа с вода. Растенията ще реагират добре на поддържане с пилешки тор. Не забравяйте, че пилешкият тор е прекомерно съсредоточен, разрежда се 1 към 20, откакто е прокиснал добре за най-малко 10-12 дни.

Ако торфът доминира във вашата почва, тогава белите връхчета на листата демонстрират дефицит на мед. Но не забравяйте, че това важи единствено за торфените почви. Можете да употребявате меден сулфат или меден хлороксид.

Но в случай че перата на лука и чесъна освен се побеляват, само че и леко се усукват, тогава растенията незабавно би трябвало да получат калий. Лукът и чесънът съвършено понасят калиев хлорид, 3 супени лъжици на кофа с вода и по една чаша на всяко растение.

При всяко поддържане има правила, които би трябвало да спазвате. Не подхранвайте растенията на суха почва. Преди всяко наторяване, растенията би трябвало да се полеят няколко часа преди този момент. Не наторявайте в разгара на слънчевия ден, единствено заран или вечер или в случай че времето е облачно и хладно.

Вижте още: Гъсеници по зелето – сполучлив способ за елиминирането им

Добрата грижа за лука и чесъна ще ви даде добра годишна продукция.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР