Григор Димитров започва довечера след 23:00 часа участието си на

...
Григор Димитров започва довечера след 23:00 часа участието си на
Коментари Харесай

Първият мач на Григор Димитров на ATP Masters 1000 турнира в Маями пряко по Mtel Sport 1

Григор Димитров стартира тази вечер след 23:00 часа присъединяване си на втория ATP Masters 1000 шампионат за сезона – този в Маями. Съперник на първата ракета на България е германецът Максимилиан Мартерер, като мачът сред двамата е финален в програмата на втория по величина корт в тенис комплекса в Кий Бискейн – Grandstand. Двубоят ще се излъчи директно по Mtel Sport 1, както и на платформата ppv.mtel.bg.

Като подложен под №4 в схемата в Маями, Димитров стартира присъединяване си непосредствено от втория кръг, до момента в който Мартерер доближи до конфликта с българина след триумф със 6:4, 6:4 над унгареца Мартон Фукчович в първия кръг. 22-годишният немец сега заема рекордното в кариерата си 70-то място в международната класация. Димитров и Мартерер до момента не са се срещали в формален дуел.

Българинът, който се намира в серия от три следващи провали, има късмет да натрупа точки за международната класация в Маями, защото през предходната година загуби във втория кръг от аржентинеца Гуидо Пея. Ако успее да се наложи над Мартерер, Димитров ще играе в трети кръг с спечелилия от френския конфликт сред Ришар Гаске и Жереми Шарди. Най-високопоставените възможни съперници на Григор в четвъртия кръг са Диего Шварцман и Милош Раонич, а в половината на българина са още Марин Чилич, Хуан Мартин дел Потро и Новак Джокович.

В долната част на схемата пък защитаващият купата си Роджър Федерер има на пръв взор лесна стратегия, като най-сериозните имена на пътя му са Александър Зверев, Кевин Андерсън и Джак Сок.

Тенис шампионатът в Маями е част от ATP тура от 1985 година и впечатлява с огромния награден фонд от общо съвсем 8 млн. $. Най-много трофеи имат Андре Агаси и Новак Джокович – по 6 извоювани финала, следвани от Роджър Федерер с 3 триумфа. Любопитна детайлност е, че испанецът Рафаел Надал в никакъв случай не е печелил купата в Маями като има на сметката си цели 5 изгубени финала.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР