Григор Димитров започна с победа участието си на турнира на

...
Григор Димитров започна с победа участието си на турнира на
Коментари Харесай

Григор прескочи французин в Индиън Уелс, наред е шампионът на София оупън

Григор Димитров стартира с победа присъединяване си на шампионата на твърди кортове от Мастърс 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 9,5 милиона $. Поставеният под номер 13 в схемата българин се наложи във втория кръг над французина Александър Мюлер със 7:5, 6:2 за 1:29 часа.

Това беше първи дуел сред двамата, а в третия кръг първата ни ракета ще срещне различен французин - първенецът от последното издание на " София оупън " Адриан Манарино, който отстрани Томаш Махач (Чехия) с 6:1, 6:2.

Александър Мюлер стартира мача по-агресивно, направи пробив в третия гейм, след което взе задатък от 3:1. Димитров върна брейка и изравни - 4:4, след това завоюва подаването му и в 12-ия гейм и поведе в резултата.

Вторият сет бе доста по-лесен на Григор. Той направи ранен пробив във втория сет, след което още един и затвори срещата с първия си мачбол. Изпълнение на хасковлията още веднъж попадна измежду най-хубавите. При едно разиграване той загуби равновесие и седна на корта, само че стремително се изправи, продължи и сподели удивителен инстикт за завършващия удар.



Димитров има четири победи в четири мача против Манарино, а двамата играха за последно през 2022 г. във Вашингтон, когато българинът завоюва с 6:1, 3:6, 7:5.

През предходната година хасковлията отпадна във втория кръг в Индиън Уелс, когато поради контузия беше заставен да се откаже от дуела против Джейсън Кюблер (Австралия).
Виктория Томова отпадна от французойка във втория кръг
Френска връзка за България имаше и при дамите - за жал с негативен знак. Първата ни ракета Виктория Томова отпадна във втория кръг със загуба от номер 20 в главната скица Каролин Гарсия (Франция) - 1:6, 6:3, 3:6 за 96 минути.

В първия сет Томова два пъти загуби подаването си. През втората част българката изоставаше с ранен пробив, който  съумя да навакса, след което направи поврат за 6:3 и изравни. В решаващия сет Гарсия проби за 2:0 гейма и до края не разреши на Томова да наклони още веднъж везните в своя изгода.

В петък софиянката победи на старта представителката на домакините и някогашна шампионка от Откритото състезание на Австралия София Кенин. С представянето си в Индиън Уелс тенисистката ни проработи 42 хиляди $ и 35 точки за ранглистата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР