Григор Димитров започна с победа участието си на Ролан Гарос

...
Григор Димитров започна с победа участието си на Ролан Гарос
Коментари Харесай

Григор: Надявам се, че ще играя още 10 години и най-доброто предстои

Григор Димитров стартира с победа присъединяване си на " Ролан Гарос " след седмици на разочароващи резултати. Той победи в първия кръг Янко Типсаревич в пет сета и в сряда ще се изправи против Марин Чилич. След триумфа си на старта българинът показа, че постоянно се пробва да гледа положително на нещата, макар че през последните месеци е имал съществени проблеми с травмата в рамото.

" Не е елементарно. Всеки ден се разсънвам и се чудя дали през днешния ден рамото ще ме боли или няма да ме боли ", съобщи Григор пред Sportal.bg . - Такива мачове сега са по-важни от психическа позиция, не толкоз от физическа. Мога да управлявам до известна степен рамото, дали ще взема обезболяващи и ще играя на тях. Всеки ден е доста друг. Понякога сме възнамерявали някои тренировки и не съумяваме да ги създадем, тъй като рамото не разрешава. "

" Никога не съм минавал през подобен интервал. Преди не съм мислил за травми. Трябваше да отхвърлям шампионати поради рамото. Това са неща, които не съм мислел, че иска ми се случат на мен. Но стават травми във всички спортове. За страдание, започнах добре, и в случай че бях минал този мач в Австралия (срещата с Франсис Тиафоу на осминафиналите), можех да стартира една по-различна година ", разяснява още Димитров.

Grigor Dimitrov survives a near-collapse to defeat Janko Tipsarevic 6-3, 6-0, 3-6, 6-7, 6-4 in the first round at #RG19. https://t.co/rkW13eVKiB pic.twitter.com/gaUzrrsYj8
— TENNIS.com (@Tennis) May 26, 2019
Той разкри, че след първия шампионат от Големия шлем за годината е имал дълга отмора, защото контузията в рамото не му е разрешавала даже да тренира: " След Австралия четири седмици съвсем нищо не можех да върша поради рамото. Толкова пътувам като цяло. От седмица на седмица в друг хотел. Прекарах много време в Монте Карло, което доста ми хареса. Това бяха едни от най-хубавите ми седмици, починах си. Нямах никаква стратегия, пиех кафе, разхождах се. Въобще не мислих за тенис. Според мен е значимо от време на време да се откъснеш оптимално освен от тениса, само че от хора, телефони, медии. "

Григор приказва и за това, което е претърпял до момента в тениса. " При всеки значим миг в кариерата ми, постоянно си споделям: " От това ще стане страхотна глава в книгата ми един ден ". Винаги виждам да извадя позитивното от тези моменти, не виждам отрицателната страна. Защото толкоз доста неща се случват зад кулисите. Повечето хора виждат единствено нещата, когато сме на корта. Благодарен съм за всичко, през което съм минал. Предстоят ми още доста неща, толкоз доста към какво да виждам напред. Надявам се, че ще играя още 10 години и най-хубавото следва ", показа тенисистът.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Париж
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР