Григор Димитров започна с победа участието си на Мастърс турнира

...
Григор Димитров започна с победа участието си на Мастърс турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров започна в Индиън Уелс с победа в два сета

Григор Димитров стартира с победа присъединяване си на Мастърс шампионата в Индиън Уелс, надигравайки Джордан Томпсън в два сета - 7:6 (3), 6:2. Двубоят продължи час и 41 минути.

Димитров започва от втория кръг на конкуренцията, откакто зае мястото на лидер в долната половина на схемата поради неучастието на Новак Джокович. Така българският тенисист се размина с доста по-тежък чоп, който имаше в началото.

Срещу Томпсън някогашният №3 стартира нерешително и най-малко в първата част имаше проблеми, допускайки и три двойни неточности. Двамата размениха по един пробив в седмия и осмия гейм, а сетът беше решен в тайбрек. През цялото време Димитров беше напред в резултата и не позволи неточност, с цел да завоюва първата част.

Във втория сет българинът смъкна доста равнището на първото си подаване, като вкара едвам 43% от него, само че за сметка на това завоюва всичките разигравания и не даде доста шансове на Томпсън.

Димитров се стабилизира в решителните моменти, като не разреши на австралиеца да стигне до точка за пробив, а вместо това два пъти взе подаването му. Това се случи в четвъртия и в осмия гейм, с цел да постави завършек на дуела.
В идващия кръг Димитров ще се изправи против 33-ия в света Александър Бублик. Казахстанецът победи някогашния №1 Анди Мъри в два сета - 7:6 (9) 6:3.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР