Григор Димитров започна отлично 13-ото си участие на Ролан Гарос.

...
Григор Димитров започна отлично 13-ото си участие на Ролан Гарос.
Коментари Харесай

Григор Димитров: Няма какво повече да доказвам

Григор Димитров стартира чудесно 13-ото си присъединяване на " Ролан Гарос ". Най-добрият български тенисист завоюва с 6:0, 6:3, 6:2 против Тимофей Скатов. След дуел той даде оценка на представянето си, приказва за това по какъв начин се развива сезонът му, за новия му контракт с Lacoste и бъдещето си.

" Всяка година е друга, имах допустимо минимум време за подготовка за шампионата тук. Имах единствено една подготовка преди първия ми мач. Като цяло нещата се развиха добре, само че това е единствено началото ", показа Григор.

" Изиграх добър мач. Не желаех да чакам доста, защото имах единствено един ден за тренировки. По-скоро трябваше да се приготвя душевен, в сравнение с физически. Винаги когато започваш на " Ролан Гарос ", изключително на по-малък корт, е друго. Последните два дни беше много прохладно, имаш и много слънце. Това са фактори, които се отразяват на един състезател изключително когато нямаш време да се адаптираш към ситуацията ", добави той.

Във втория кръг в Париж Димитров ще се изправи против финландеца Емил Руусувуори, за който той сподели: " Отичен състезател на всички настилки, упражнявал съм с него преди няколко години. Опасен състезател, взима топката рано. На клей в никакъв случай не знаеш какво ще се случи, аз имам вяра в възможностите си, само че чакам сложен мач ".
 Блестящо начало на Блестящо начало на " Ролан Гарос " за Григор Димитров
Миналата седмица в Женева Григор игра на край за първи път от пет години, само че той не приема, че това достижение е минал някаква психическа преграда. " Имах доста полуфинали, доста четвъртфинали, само че не го мисля по този метод. Няма какво повече да потвърждавам, дали ще стигна до полуфинал или край. Важното е по какъв начин ще си развия играта, дали ще си върна усета към тънкостите в играта, които би трябвало да направиш против по-добрите играчи. Това е нещото, което желаех от себе си в Женева. Затова и играх Женева, освен да натрупам мачове, само че и да пробвам нещата, върху които съм работил на тренировките. За мен не играх добър тенис, само че върших нещата вярно, което способства за триумфа. Капка по капка, мач след мач се усещах по-добре ", бе коментарът му.

На корта в Париж някогашния номер 3 в света сподели нова визия и направи дебют на новия си екип, който е на компанията Lacoste. " 12-13 години изкарах с Nike. Винаги одобрявам ново начало за каквото и да е било. С тази компания имаме контакти от доста години. Още когато бях на 14-15 години желаеха да стартираме да работим дружно, само че нещата не се получиха. В различен миг отново се разминахме. Този път беше време. И двете страни са разчувствани. Интересно е, ново начало е. Надявам се след няколко месеца и диалози да покажем още нови неща ", разкри Димитров.

Григор разяснява и дали има опция да играе за България в мача против Казахстан в Купа " Дейвис " през септември: " Има шансове. Интересно е. Интересни месеци идват. Има още неща, върху които би трябвало да помисля. Няма смисъл да укривам нещо. В момента виждам да се концентрирам освен върху нещата, които върша, само че и да мисля малко повече за бъдещето, което също ме кара да се вълнувам ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР