Григор Димитров записа своята победа номер 400 в професионалната си

...
Григор Димитров записа своята победа номер 400 в професионалната си
Коментари Харесай

400 и броенето продължава: Григор не срещна проблеми и записа юбилеен успех в Чънгду!

Григор Димитров записа своята победа номер 400 в професионалната си кариера. Българинът беше надалеч от най-високото си равнище, само че направи нужното, с цел да се оправи със съпротивата на перуанеца Хуан Пабло Варияс - 6:3 6:4. По този метод първата ни ракета се класира за 1/4-финалната фаза на ATP 250 конкуренцията в Чънгду, където го чака конфликт с австралиеца Кристофър О`Конъл, против който има две победи от също толкоз мачове посред им.

Българинът откри вихрено срещата, реализирайки незабавен пробив, единствено че последва прочут спад в дейностите му и перуанецът реализира мълниеносен рибрейк. Определено обаче можеше да забележим надалеч по-голямата класа на третия подложен, който напълно диктуваше събитията на корта и доста скоро си върна преимуществото в резултата, откакто си построи задатък от 4:2 гейма. За страдание, то Григор продължаваше да е доста неоснователен на личен сервис и влезе в серия от неточности, която разреши на международния номер 70 още веднъж да отмъкне подаването му. Все отново до изненади не се стигна, тъй като любимецът повиши темпото на игра в точния миг и постави точка на разногласието в откриващия сет, печелейки с лекост идващите два гейма.

Родният ни представител продължи да е също толкоз безмилостен на ретур, като постоянно атакуваше неубедителните втори начални удари на съперника си и справедливо осъществя брейк на нула, с цел да се откъсне напред с 2:1. Тогава непоставеният тенисист навлезе в най-силните си минути от началото на дуела, което освен му разреши да изравни, само че и за пръв път да поведе в резултата - 3:2.

Нашият съотечественик пък нямаше никакво желание да влиза в непотребен преразход на сила и оттова насетне не остави никакви шансове на южноамериканеца, вземайки 4 от идващите 5 гейма и постави точка на разногласието, откакто осъществя мачбола си с убеден смач.

400 wins and counting
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР