Григор Димитров загуби с 3:6, 6:4, 1:6 от Рафаел Надал

...
Григор Димитров загуби с 3:6, 6:4, 1:6 от Рафаел Надал
Коментари Харесай

Димитров се бори мъжки с Надал, но загуби

Григор Димитров загуби с 3:6, 6:4, 1:6 от Рафаел Надал в полуфинал на тенис шампионата в Пекин. Загубата е девета за българина при десетата му среща с Надал, въпреки единственият му триумф да беше още веднъж на този шампионат преди година.

Сега Димитров не съумя да се наложи над Световния номер 1 поради куп неточности и нервни отигравания във значими моменти. В другия полуфинал на шампионата в Пекин от 16:00 часа един против различен излизат Ник Кирьос и Александър Зверев.

Първи сет
Сетът стартира с по един сервис гейм и за двамата, като Григор направи няколко неточности при връщането на топката, само че въпреки всичко игра ужасно, до момента в който Надал бе безукорен. Испанецът проби българина за 3:1, след което задатъкът му стана 4:2. Тогава Димитров поведе с 40:15, само че пропусна златна опция да върне пробива и загуби гейма за 5:2 в интерес на Надал. Испанецът не срещна проблеми и затвори сета след собствен сервис за 6:3 за тъкмо 35 минути.

Втори сет
Вторият сет не стартира по никакъв начин добре за българина и той позволи пробив на нула едвам в първия гейм. Григор опита да възвърне равенството след оспорват втори гейм, само че Надал взе своето. Испанецът пропусна опция да поведе с 3:0, откакто на два пъти получи брейкпойнт, само че Димитров сподели, че към момента има сили и резервира интригата в сета и в срещата. Българинът за следващ път пропусна превъзходен късмет за пробив в четвъртия гейм, когато поведе с 30:0, имаше брейкпойнт, само че загуби гейма за 1:3. Григор резервира интригата със собствен сервис гейм за 3:2, а в шестия гейм най-сетне се възползва от шанса си и проби Надал за 3:3. Последва замяна на сервис геймове, с цел да се стигне до 5:4 в интерес на Димитров, след което българинът взе и сета, пробивайки Надал, въпреки при втория сет пойнт.

Трети сет
Третият сет стартира напълно по усета на Надал, който проби мъчно Димитров в първия гейм с едвам четвъртия си брейк пойнт, а по-късно избави един на Григор, с цел да поведе с 2:0. Трудностите за Димитров продължиха и той загуби следващата игра на нерви, допускайки нов пробив за 0:3. Надал продължи да се приближава до триумфа в мача и край в шампионата след сервис гейм на нула за 4:0 в третия сет. Григор взе почетен гейм за 1:4, само че по-късно за следващ път в мача не устоя душевен и загуби гейма след 0:40 за 5:1 в интерес на Надал. Испанецът взе и последния сервис в мача за крайното 6:1 в сета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР