Григор Димитров за четвърти път през сезона не можа да

...
Григор Димитров за четвърти път през сезона не можа да
Коментари Харесай

Григор се бори, но Зверев отново се оказа непреодолимо препятствие за него и го спря в Чънгду

Григор Димитров за четвърти път през сезона не можа да преодолее съпротивата на Александър Зверев и беше отстранен на 1/2-финалите в Чънгду. Родният ни представител за следващ път смая публиката с някои гениални осъществявания от своята ракета, само че германецът показва по-голямо неизменност по отношение на Димитров и това му разреши да се наложи с финалното 6:3 7:6(2)

По този метод тогавашният номер две записа седми следващ триумф над топ състезателя ни и си обезпечи опция да прибави 21-ва ATP купа към своята богата сбирка, а с цел да го стори, то ще би трябвало да надиграе Роман Сафиулин, който по-рано през днешния ден не остави никакви шансове на Лоренцо Музети.

Zverev into Chengdu final!

Sascha books his 2nd final of the year after Hamburg by beating Grigor Dimitrov 6-3 7-6

To a 2nd title in 2023?
— We Are Tennis (@WeAreTennis)
Началото беше доста нерешително за Димитров, който бързо позволи дебютната си двойна неточност в мача и не съумяваше въобще да се задържи в по-продължителна замяна от дъното на корта, защото не спираше да пресилва ударите си, а Зверев се възползва от съмненията на противника си, с цел да осъществя пробив още на старта.

Позитивното беше, че Григор се справяше с мощния начален удар на топ поставения и правеше отлични блок ретури, които се приземяваха надълбоко в съперниковото поле, само че българинът продължаваше да е извънредно променлив в изявите си от главната линия и германецът поддържаше задатъка си до 3:2 в своя изгода.

Тогава първата ни ракета най-сетне сведе неточностите си до най-малко и това го изведе до два брейкбола, като изглеждаше, че родният ни представител е приключил задоволително за изработката на рибрейк, единствено че международният номер 10 доближи до една привидно съвсем невъзможна къса топка и пласира страховит минаващ удар, който даде началото на обрата в гейма.

Пропуснатите шансове несъмнено се отразиха отрицателно на някогашния номер три, чийто форхенд несъмнено разочароваше и виждахме един куп неточности от центъра на корта, когато третият подложен се опитваше да форсира темпото от тази си страна. Всичко това разреши на любимеца още веднъж да отмъкне подаването на своя конкурент и по този начин откриващата част безпроблемно отиде в неговия актив.

Вторият сет също започва доста отрицателно за Григор, защото грешките от неговата ракета не спираха да се усилват и се наблюдаваше сериозна неустановеност в отиграванията му. Тези условия дадоха ранна опция на олимпийския първенец да се откъсне напред с пробив, само че сервисът на хасковлията проработи в точния момент и той се измъкна от комплицираната обстановка.

Последва маратонски гейм, в който Димитров отпусна ръката и изрично диктуваше събитията на корта, но Зверев не даде на нашия съотечественик да влезе в разиграване при нито една от общо трите му благоприятни условия за брейк и поведе с 2:1. Оттам насетне двамата състезатели откриха най-благоприятен темп от линията за начален удар, като изрично българинът търсеше по-често самодейността и стартира да натрупа сериозен брой уинъри на сметката си.

Никой от двамата тенисисти не можа да се откъсне в резултата до 5:5, когато Гришо дръпна с 15:30 в точките и имаше златна опция да осъществя бекхенд пасингшот по диагонала, но заби топката в мрежата и скоро му се наложи да сервира за оставане в дуела.

Тази задача по никакъв метод не тормози третия подложен и закономерно се стигна до тайбрек, където топ поставеният влезе в серия от шест поредни извоювани разигравания и постави точка на разногласието в срещата.

Final No.3️⃣2️⃣ for Zverev! defeats Dimitrov 6-3 7-6 to set up a Final clash with Safiullin!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР