Григор Димитров все още чака първия си съперник на турнира

...
Григор Димитров все още чака първия си съперник на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров: Следващите седмици са важни за мен, искам да се класирам за Лондон

Григор Димитров към момента чака първия си противник на шампионата в Стокхолм като ще стартира присъединяване си от втория кръг в четвъртък. Българският тенисист разгласи, че конкуренцията в шведската столица е значима за него и още помни купата си от 2013 година " Чувствам се като вкъщи си тук, този шампионат ми носи положителни мемоари ".

Той регистрира обстоятелството, че настилката в шведската столица тази година е друга и кортът ще бъде по-бърз от миналогодишното издание, само че изясни че това ще направи мачовете още по-интересни.

" Мисля, че годината е доста добра за мен, реализирах някои доста положителни резултати, мога да извадя доста позитиви за себе си, само че и научих много уроци. Все отново годината не е приключил, аз виждам към идващите три-четири седмици, които са много значими за мен и се надявам на положително показване ", сподели Димитров.

Българинът продължава борбата си за присъединяване на финалния " Мастърс " шампионат в Лондон, на който сили ще премерят осемте най-силни за годината. Димитров заема шестата позиция с 3455 точки, на 90 зад Марин Чилич. Зад българина е Стан Вавринка, който разгласи че няма да играе повече през сезона.

" Да се класирам за шампионата в Лондон е значимо за мен, само че не е фикс концепция. Гледам върху по-голямата картина, върху представянето ми генерално. Искам да вземам участие там, бях доста близо на няколко пъти, а в този момент съм още по-близо, желая го в действителност. Ако не стане няма да върша покруса, а ще се насладя на отмора ".

Press Conference with Grigor Dimitrov at Intrumsthlmopen2017 https://t.co/UQRrclcvdc
— Intrum StockholmOpen (@IntrumSthlmOpen) October 17, 2017

За двата си с Рафаел Надал на шампионатите в Пекин и Шанхай, Димитров изясни че е извел доста поучения и изгоди за играта си.

" Да победиш Рафа не е толкоз елементарно, той е доста умел, а в решителните моменти аз просто не завоювах задоволително точки. Не помня всички точки, които съм изгубил от него, невероятно е, само че не мисля, че имам какво толкоз да трансформирам в играта си. Просто става въпрос за взимане на решения във значимите моменти. Срещу най-хубавите тенисисти в света това е разликата, решителните точки ", сподели българинът.

" Предпочитам да си мисля за позитивните неща от тези мачове – усещах се добре, формата ми беше добра,борих се, наваксах закъснение, това е по-важното. Да, не се възползвах от опциите си в третия сет и на двата мача, само че не мисля за това ".

Българският тенисист дефинира най-голямата си купа досега, тази в Синсинати от " Мастърс 1000 " като непредвидена, предвид на формата си преди този момент.

" Честно казано не чаках, че мога да печеля там, тъй като не предходните шампионати не се показах доста добре. Така обаче се случи, че с всеки идващ мач трупах самочувствие, играех все по-добре, срещнах доста мощни тенисисти и когато ги победиш, се чувстваш още по-силен ", добави международният №8.

Според него шампионатите в Съединени американски щати са доста сложни, тъй като се играят през лятото, когато времето там е доста горещо, играят се навън и влажността вляие доста на тенисистите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР