Григор Димитров стигна до първата си победа над Роджър Федерер,

...
Григор Димитров стигна до първата си победа над Роджър Федерер,
Коментари Харесай

След историческата победа над Маестрото! Григор Димитров пред Sportal.bg: Знаех какво трябва да направя

Григор Димитров стигна до първата си победа над Роджър Федерер, откакто го победи в пет сета на четвъртфиналите на US Open. Сега той ще се изправи против Данийл Медведев в борба за място на финала в Ню Йорк .

Българската тенис звезда не сподели прекомерно доста страсти след огромния триумф, макар че не скри и насладата си.

" Трябваше да пристигна този миг. Най-хубавото е, че през днешния ден пристигна. Днес се подготвях като за всеки различен мач. Не желаех да го мисля, че играя отново против него ", показа Григор пред  Sportal.bg .

" Труден път сет, само че бях фокусиран от самото начало. Знаех какво трябваше да направя. Знаех доколко мога да употребявам тялото си, което е най-големият ми плюс. Сервирах добре, когато трябваше. Важните моменти в мача ги изиграх доста добре и съгласно мен това беше уверено ", добави той.

Димитров на два пъти изоставаше със сет, само че не сподели съмнения и съумя да обърне мача в своя изгода: " Срещу него, в случай че за малко се разколебаеш, сетът свършва. Нямах време да обмислям. Трябваше допустимо най-бързо да не помня за отрицателните неща. Имах тежки мигове, в които губех, когато се ядосвах, само че знаех, че него го боли повече. В смисъл, знаех, че физически мога да устоя повече.  

В началото той стартира доста добре, сервираше чудесно, съвсем нищо не можех да направя на сервисите, волета, всичко беше на доста високо равнище. Но това е той. Ако оставиш това да ти повлияе, мачът е приключил. "

Бившият номер 3 в света показа, че не е правил нещо друго от началото на шампионата, с цел да се стигне до тези триумфи, а главната причина е спокойствието и постояннството. " Всеки ден тренирахме, подготвяхме се, забавлявахме се. И през днешния ден имаше развлечение и на корта. Тенисът, в случай че го приемаш прекомерно съществено, тогава също не е хубаво. Трябва да има от всичко по малко и тези дни беше по този начин. Имахме хубави вечери. Тези седмици се развиват доста умерено. Всеки в тима си прави работата. Не се паникьосваме за нещо, вършим си работата. Това оказва помощ доста. Дава ти голямо успокоение ", показа още Григор.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР