Григор Димитров стартира изключително успешно новия тенис сезон, като завоюва

...
Григор Димитров стартира изключително успешно новия тенис сезон, като завоюва
Коментари Харесай

Годишна ранглиста: Григор сред претендентите за класиране на ATP финалите в Торино!

Григор Димитров започва извънредно сполучливо новия тенис сезон, като завоюва купата на шампионата в Бризбейн, с което прекъсна 7-годишна суша без извоюван трофей. Впоследствие българинът продължи със мощните си изяви, класирайки се за финала в Марсилия и полуфиналите в Ротердам, а през предходната седмица несъмнено изигра най-силния си шампионат от началото на сезона, откакто надигра трима топ 10 представители на Мастърса в Маями и доближи до разногласието за купата, където беше спрян от Яник Синер.

Всичко това разреши на българина да се завърне в челната десетка на света и също така да мечтае за завръщане на ATP финалите в края на сезона, където пристигна неговата най-голяма купа до момента в кариерата. Димитров дебютира в шампионата през 2017-та и го завоюва без нито един изгубен мач, с което добави 1500 точки към актива си и приключи годината под номер три, само че от този момент в никакъв случай не се е класирал за надпреварата, което към този момент не се организира в Лондон, а в италианския град Торино.

Самата конкуренция събира осемте тенисисти с най-вече извоювани точки в хода на годишната класация, в която към този момент нашият съотечественик се намира под номер 6 с 1465 извоювани точки, което е негов връх на този стадий от годината. Българинът все още е на единствено 30 точки разстояние от Алекс Де Минор, който несъмнено не е необикновен фен на алените кортове и може скоро да бъде изпреварен, а най-приятните вести са свързани с обстоятелството, че Григор е отворил разлика от над 400 точки по отношение на преследвачите си, които все още са Себастиан Баез, Андрей Рубльов, Уго Юмбер, Каспър Рууд, Хуберт Хуркач и Новак Джокович, който към този момент е чак 12-ти в подреждането.

Лидер във времената класацияа е Яник Синер с актив от 3990 пункта, а зад него са Даниил Медведев (2550), Александър Зверев (1835) и Карлос Алкарас (1700). Разбира се, към момента е прекомерно рано да мислим за вероятно присъединяване на първата ни ракета в Торино, само че несъмнено тази цел наподобява постижима за него, в случай че резервира формата си от първите три месеца на 2024-та.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР