Григор Димитров ще се изправи срещу австралиеца Джон Милман във

...
Григор Димитров ще се изправи срещу австралиеца Джон Милман във
Коментари Харесай

Австралиец е първият съперник на Григор Димитров на сингъл в Бризбейн

Григор Димитров ще се изправи против австралиеца Джон Милман във втория кръг на шампионата в Бризбейн. Българският тенисист, който е лидер в схемата, стартира отбраната на купата си от предходната година в четвъртък.

28-годишният австралиец, който е 128-и в международната класация, победи Питър Полански от Канада със 7:6 (4), 6:0. Милман срещна проблеми единствено в първия сет и след 1.36 часа затвори дуела, с цел да се класира за втория кръг. До момента Григор Димитров в никакъв случай не се е изправял против Милман на равнище АТП.

През 2017 година той има едвам три мача в международния тур, като победи Франсис Тиафое в Атланта преди да загуби от Райън Харисън, а на шампионата в Шенцен загуби от Дамир Джумхур.

През предишния сезон австралиецът пропусна повече от четири месеца поради раздрано сухожилие и игра главно в сериите " Чалънджър ". През ноември той завоюва " Чалънджъра " в Хуа Хин, Тайланд. Най-доброто на Милман в международната класация е 60-о място през май 2016 година

Brisbane native @johnhmillman is into the 2nd round at his home tournament for the 3rd time, downing qualifier Peter Polansky 7-6(4) 6-0#BrisbaneTENnispic.twitter.com/y03pCOJ2oH
— #BrisbaneTennis (@BrisbaneTennis) January 2, 2018

Григор Димитров към този момент имаше един мач в Бризбейн, без значение, че почиваше в първия кръг. Българският тенисист взе участие и в конкуренцията на двойки, където в тандем с Райън Харисън реализира триумф над австралийската двойка Лейтън Хюит и Джордан Томпсън.

Междувременно Димитров разкри, че е имал паспортни проблеми преди да се насочи към Австралия за началото на новия сезон. " Летях от Лос Анджелис и имаше някакъв проблем с моите документи, само че за благополучие всичко е наред. Имам три паспорта и виза, тъй че от време на време нещата малко се объркат, и аз се греша ".

Българинът изясни какво е правил след края на най-успешния си сезон, в който завоюва четири трофеи (Бризбейн, София, Синсинати и финалите на АТП). " Просто се любувах на почивката ми, не съм правил нищо по-различно, обърнах внимание на фамилията си ".



" Надявам се да стартира 2018 година по същия метод, както го направих преди година. Исках да не се претрупвам в тренировките, с цел да не се натрупа отмалялост прекомерно скоро ", добави международният №3.

Според Димитров стигането му до челните места на ранглистата е мъчно, само че е значимо да успее да се задържи измежду най-хубавите в света.

" Много е комплицирано да останеш на върха, на хартия и аз съм в борбата за първото място, само че всички имат доста положителни шансове. Аз чакам доста от себе си, само че не би трябвало да пресилвам с условията. Целта ми е непрекъснато да тествам къде е моят предел ", сподели още българинът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР