Григор Димитров се представя по великолепен начин до този момент

...
Григор Димитров се представя по великолепен начин до този момент
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Маркос Гирон - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров се показва по превъзходен метод до този миг на АТР 500 конкуренцията във Виена, където през вчерашния ден изигра най-хубавия си дуел от началото на сегашния сезон и наложи волята си над Андрей Рубльов в поредни сетове. Така българинът си обезпечи среща с Маркос Гирон, с който имат два изиграни конфликта между тях, като са си поделяли по една победа. Необходимо е обаче да се означи, че триумфът на американеца пристигна на старта на миналогодишния Ролан Гарос, когато нашето момче трябваше да се откаже поради контузия в гърба. Победата на сънародника ни пък пристигна на същия шампионат през сегашния сезон, като във въпросния конфликт някогашният №3 отпусна едвам три гейма на съперника си. Предстоящият мач сред двамата ще започва в 15:00 часа, а до тогава дано да поразсъждаваме по какъв начин хасковлията би могъл да повтори триумфа си от май месец. 

Какво да чакаме от Маркос Гирон? 

Гирон е на 28 години, играе с дясната ръка и сега се намира под номер 58 в международната класация, което е с 9 места под неговото рекордно класиране. Играчът доближи до единствения си край в АТП Тура на шампионата в Сан Диего и също по този начин е завоювал два трофея на равнище Чаланджър и още шест такива от сериите " Фючърс ", като всеки един от тези триумфи е реализиран на обичания му хард. Непоставеният играч е характерен представител на американската школа, защото разполага с отличен форхенд, който основава съществени проблеми на неговите противници.

Американецът не прави изключително висок брой уинъри, защото е висок скромните 180 сантиметра, само че пък се придвижва извънредно ловко по корта, което му дава дава опция да отиграва съвсем непрекъснато от обичания си дланов удар. Бекхендът на международния номер 58 не е толкоз рисков, единствено че бива пласиран с отлична дълбочина и бива изпълняван съвсем безпогрешно. Сервисът на Гирон не е някакво съществено оръжие, въпреки че е разнообразно ориентиран и не е елементарен за разчитане.

Американецът също по този начин умее да трансформира добре темпото, служейки си отлично с къси топки, посредством които привиква съперника си на мрежата и оттова може да прибегне до обичания си лоб. Аутсайдерът разполага с доста плоски удари, а това поначало е сериозен недостиг в играта на червени кортове и думите ми се удостоверяват от събитието, че той е преодолял единствено един път първи кръг на шампионатите, в които е взел присъединяване до момента през сезона на землена настилка.



Какви са преимуществата на Григор Димитров? 

Опитът е нещото, открояващо се пред всичко останало. Опонентът на Григор е изиграл доста по-малък брой мачове в АТР Тура, което недвусмислено демонстрира, че надалеч не е свикнал към огромната сцена и може би няма нужните качества за нея, съдейки по това, че не започва занапред професионалния си път.

Българинът би трябвало да се стреми да натиска противниковия противоположен удар при всяка опция, тъй като оттова американецът не може да сътвори особени проблеми на Димитров и основно изпраща топката в центъра на корта, като това ще опция на хасковлията да навлиза в рамките на корта и да диктува темпото в дуела.

Първата ни ракета би трябвало да резервира нападателната си конфигурация от дуела с Рубльов, тъй като днешният му конкурент е последовател на дългите разигравания и промяната на ритъма в разиграванията несъмнено определено не е по усета на Гирон, който има проблем против изобретателни и офанзивни състезатели.



Очаквания и коефициенти   

Днешният конкурент на българина не е за подценяване, само че класата на нашия съотечественик е надалеч по-висока, тъй че чакам мачът да протече напълно под диктовката на родния ни представител, чиито качества би трябвало да са задоволителни, с цел да реализира чиста победа. 

Букмейкърите също дефинират Димитров за любимец, предлагайки ставка от 1.44 за негов краен триумф, а възможностите на американеца се котират на 2.75, въпреки че тези предварителни прогнози постоянно биват опровергавани в професионалния тенис, само че се надяваме този път казусът да не е подобен и Григор да ни зарадва с победа, като срещата още веднъж ще може да наблюдавате на нормалните линкове в Tennis.bg!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР