Григор Димитров се намира далеч от най-добрата си форма в

...
Григор Димитров се намира далеч от най-добрата си форма в
Коментари Харесай

Хачанов надви Григор в оспорвана битка и е шампион на демонстративния турнир във Виена!

Григор Димитров се намира надалеч от най-хубавата си форма в последните месеци, съществено доказателство за което е фактът, че родната първа ракета за последно завоюва поредни мачове по време на Ролан Гарос. Българинът по-рано тази седмица взе присъединяване на шампионата в Стокхолм, само че злополучно загуби още на старта, което му даде повече от нужното време за подготовка за идната АТР 500 конкуренция във Виена и хасковлията реши да се включи в съревнование от показателен темперамент в австрийската столица. Компания на международния номер 32 на демотурнира още вършат Андрей Рубльов, Тейлър Фриц, Карен Хачанов, Диего Шварцман и Филип Мисолич.

Регламентът на конкуренцията включва изиграването на два четвъртфинала, спечелилите от които се изправят против първите двама сложени, които почиват на старта. Форматът на всеки от дуелите е 2 от 3 тайбрек сета, т.е. мачовете не престават сред 10 и 30 минути, като изключение от това прави финалът, който ще бъде във формат 3 от 5.

По-рано през днешния ден родният представител надигра в откриващия си мач вярата на домакините в лицето на Филип Мисолич с резултат 7:0 10:8, преди след това да се оправи със съпротивата на топ поставения Андрей Рубльов, сътворявайки поврат след 5:7 7:5 7:5. С тази си победа някогашният номер три се класира за финала в надпреварата, където негов противник предстоеше да бъде сребърният олимпийски медалист Карен Хачанов. Сблъсъкът представляваше същинско шоу, изпълнено с редица изумителни отигравания, за всички по трибуните във Виена, само че след оспорвана борба и четири тайбрек сета Гришо отстъпи пред полуфиналиста от Откритото състезание на Съединени американски щати - 5:7 5:7 7:4 6:8.

Финалната битка стартира с ранен превес на Гришо, който излезе напред с 4:1 точки, възползвайки се от двойна неточност на московчанина. Постепенно обаче мощните удари от репертоара на международния номер 18 намираха от ден на ден очертанията на корта, до момента в който началният му удар сходно на тях проработи на типичното си високо равнище. Полуфиналистът от тазгодишния US Open пръв доближи сетбол, когато двойна неточност от ракетата на Димитров помрачи положителното му показване до този миг и той изостана обратно в резултата.

Във втората част двамата финалисти вървяха ръка за ръка и никой не съумяваше да се откъсне с задатък. Нашето момче на няколко пъти получи опция да покаже образно общоизвестната си атлетичност, изпълнявайки смач в жанр Пийт Сампрас, но и Хачанов имаше своите мощни мигове, откакто беше хладнокръвен наоколо до мрежата. Отново станахме очевидци на тъждество при 5:5, когато прословут бекхенд минаващ удар беше изпълнен от руснака, с цел да си обезпечи сетбол, който оползтвори посредством следващия си бомбен сервис и докосваше оценката.

В паузата водещата откри време да вземе малко изявление от българина във връзка случилото се във втория сет, при което международният номер 32 сподели: " Този удар просто реши всичко. Знам какво би трябвало да направя, с цел да печеля, тъй че дано забележим какво следва. ". Димитров при старта на третата част разполагаше с преимущество от минипробив, което обаче самичък заличи, откакто позволи нова двойна неточност. Последваха минути на цялостно тъждество, преди сребърният медалист от Токио да поведе с 4:3, само че тъкмо тогава Григор извади на показ блясъка в ударите си от бекхенд и не отпусна нито точка повече на съперника, редуцирайки пасива си в общия резултат.

Четвъртият сет стартира с известни запаси в играта на родния гений и той изостана с 0:2 точки, но скоропостижно се оправдава, като възвърне паритета. Последваха две сбъркани къси топки от ракетата на българина, които дадоха превес в статуквото на Хачанов от минипробив, който обаче хасковлията заличи след елегантен удар от бекхенд за следващ път в мача и понижи до 4:5. В този миг, за зла неволя, немислима неправилност при осъществяване на смач помрачи всичко направено от някогашния номер три и даде две шампионски точки на руснака. Димитров все пак откри сили да ги избави, но броени минути по-късно Хачанов показва отлична отбрана против завършващите комбинации на българина и оползтвори третия си мачбол, триумфирайки с трофея от демотурнира във Виена.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР