Григор Димитров се класира за третия кръг в Уимбълдън след

...
Григор Димитров се класира за третия кръг в Уимбълдън след
Коментари Харесай

Чиста победа прати Григор Димитров в третия кръг на "Уимбълдън"

Григор Димитров се класира за третия кръг в " Уимбълдън " след чиста победа над представителя на Беларус Иля Ивашка (№102) - 6:3, 6:4, 6:4.

Двубоят на някогашния №3 продължи малко над два часа.

Във втори следващ мач Димитров печели в три сета, като сподели уверена игра. Българинът ще се срещне с десетия в ранглистата Франсис Тиафо.

Димитров се изправи за четвърти път против Ивашка, като дотук имаше две провали, освен това следващи.

Българинът записа 11 аса в дуела, само че и пет двойни неточности. През цялото време Димитров държеше постоянни равнища на своето подаване, само че стремежът малко по-бързо да завършва точките докара и до повече непредизвикани неточности.

Мачът стартира неприятно за българина, който изостана още на старта с пробив, само че по-късно се възвърне. Димитров взе подаването на Ивашка в шестия гейм, а в осмия проби, с цел да затвърди и да вземе първата част.

Вторият сет беше решен от единствено един пробив, а третият беше най-оспорван. Двамата играчи вървяха наедно до 3:3, след което последваха три следващи пробива, два от които за Димитров. Българинът сервираше за мача, само че пропусна шест мачбола. Той трябваше да отразява и точка за пробив, само че въпреки всичко от седмия опит затвори дуела.

Денят сервира и две огромни изненади при мъжете, откакто отпаднаха двама от поставените в Топ 10. Каспер Рууд (№4) загуби в пет сета от 142-рия в света Лиъм Броуди, като освен това отстъпи с 0:6 в петата част.

От шампионата навън е и Тейлър Фриц (№9).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР