Григор Димитров се класира за трети път в кариерата си

...
Григор Димитров се класира за трети път в кариерата си
Коментари Харесай

Григор взе невероятен мач срещу Де Минор – ВИДЕО

Григор Димитров се класира за трети път в кариерата си на полуфиналите на шампионата в Ротердам. Гришо избави два мачбола в тайбрека на третия сет и победи Алекс де Минор. Българинът победи след 6-3, 3-6, 7-6(6) точно на 24-ия рожден ден на австралиеца.

С класирането си на полуфинал Григор си подсигурява 180 точки за ранглистата на АТП и 111 000 евро от наградния фонд.

Димитров беше безукорен в първия сет и го взе за едвам 36 минути. Той проби един път – в четвъртия гейм. 25-ият в света Де Минор обаче завоюва надалеч по-хаотичния втори сет и изравни. Австралиецът поведе с четири гейма след два бързи пробива на старта, а хасковлията върна единствено един брейк в седмия гейм.

Българинът и австралиецът си размениха по още един пробив в третия сет и стигнаха до тайбрек. В него Де Минор получи два мачбола при 6:4, само че Димитров го спря и изравни за 6:6. Топка в навън на австралиеца даде преднина на българина при 7:6. В идващото разиграване Димитров означи една от най-впечатляващите точки от началото на годината. За край той изпрати съвсем неосъществим минаващ удар, който кацна върху линията.
Григор: Оставих сърцето си на корта
„ Имах потребност от тази точка. Когато изпратиш подобен удар, не знаеш какво ще се случи. Още при удара някак си знаех, че топката ще влезе, само че въпреки всичко изчаках решението. Доволен съм и се веселя, че нещата се развиха в моя изгода. Оставих си сърцето на корта “, съобщи Григор след края на дуела.

Димитров приключи мача с шест аса, 82 % успеваемост на първи сервис, 27 печеливши удара и едвам 19 непредизвикани неточности.

Той игра за последно на полуфиналите в Ротердам през 2018. Тогава той надделя Давид Гофен и отстъпи на легендата Роджър Федерер за купата. Предишният път беше през 2013-а, когато загуби против бъдещия първенец Хуан Мартин дел Потро.

Тази година Гришо ще играе на полуфинал против.

WHAT A MATCH
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР