Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на тенис турнира от

...
Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на тенис турнира от
Коментари Харесай

Димитров е четвъртфиналист на Мастърс в Монте Карло

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло (Мон, €4,87 млн.). В III кръг от конкуренцията на клей поставеният под №4 българин преодоля Филип Колшрайбер (Гер) с 4:6, 6:3, 6:4 след съвсем два часа и половина игра на " Корт дьо Пренс ".

За Димитров това ще е трето присъединяване на 1/4-финалите в Княжеството след 2013 и 2015 година, което е и най-хубавото му показване до момента в шампионата. За финален път Григор е играл 1/4-финал в шампионат на клей по време на злощастното си присъединяване в Истанбул през 2016 година Тогава нашият стигна до финала и бе на крачка от купата, само че позволи поврат против Диего Шварцман (Арж) със 7:6 (5), 6:7 (4), 0:6, макар че водеше със сет и 5:2 гейма.

Срещу Колшрайбер през днешния ден пък Димитров откри сили за поврат, откакто изоставаше със сет и пробив във втория. Българинът осъществя 4 от 10 брейкбола в сервиса на 34-годишния немец и стигна до победната точка при втория си мачбол след 2,22 ч. За международния №5 това бе втора поредна 3-сетова победа след обрата против квалификанта Пиер-Юг Ербер (Фр) във II кръг.

Съперник на Димитров на 1/4-финалите ще бъде неговият сътрудник на двойки Давид Гофен. По-рано през днешния ден поставеният под №6 белгиец отстрани Роберто Баутиста Агут (Исп) с 6:4, 7:5. В шампионата на каре в Монте Карло двойката Димитров/Гофен е на 1/4-финал, където на следващия ден би трябвало да се изправи против №3 в схемата Оливер Марах (Ав)/Мате Павич (Хър).

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР