Димитров изпусна два мачбола и отново загуби от Циципас

...
Григор Димитров пропусна отлична възможност да се класира за осминафиналите
Коментари Харесай

Григор Димитров пропусна отлична възможност да се класира за осминафиналите на турнира от сериите Мастърс в Рим, след като загуби от световния номер 5 Стефанос Циципас с 3-6, 7-5, 6-7(4). Българският тенисист имаше два мачбола в третия сет, но не успя да ги реализира и в крайна сметка записа трето поражение от Циципас в рамките на по-малко от месец, след като гъркът го победи и на турнирите в Барселона и Мадрид.

Днешната среща започна силно за Циципас, който проби на старта и поведе с 3-0. Впоследствие той нямаше проблеми да взима подаванията си и стигна до успех с 6-3. Втората част вървеше на сервис до 3-3, когато Григор изгуби сервиса си и след това Циципас дръпна с 5-3, доближавайки се на гейм от победата. Българинът обаче намери сили за обрат и спечели четири поредни гейма, за да вкара мача в решаващ трети сет, като взе 16 от последните 17 точки в сета. В третата част и двамата отразиха по няколко възможности за пробив, като Димитров имаше два мачбола на сервис на съперника, но Циципас успя да се измъкне. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Циципас взе откриващите пет точки, след което затвори мача със 7-4 след два часа и 37 минути игра.

Така Димитров записа четвърта поредна загуба от Циципас и общо пета е шестте двубоя помежду им. Гръцкият тенисист ще срещне руснака Карен Хачанов в осминафиналите на надпреварата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР