Григор Димитров пропусна мачбол при 5-3 в своя полза, а

...
Григор Димитров пропусна мачбол при 5-3 в своя полза, а
Коментари Харесай

Гришо изпусна мачбол срещу Иснър и се прости с Париж

Григор Димитров пропусна мачбол при 5-3 в своя изгода, а по-късно не съумя и да затвори мача на собствен сервис и по този начин загуби от Джон Иснър на 1/8-финалите на " Мастърс " шампионата в Париж. Българинът отпадна след тежка борба с американския колос при резултат: 7-6(10), 5-7, 7-6(3). Това бе втора победа на Иснър над първата ни ракета. След трагичния триумф номер 14 в света ще се изправи против Хуан Мартин дел Потро, който в профил Робин Хаасе със 7-5, 6-4.

Иснър избухна с 25 аса против 14 за Димитров, а също по този начин вкара 79% от първите си сервиси. Въпреки че Григор завоюва повече точки на първи начален удар, той нямаше шанс, което разреши на американеца да направи зрелищен поврат.

Началото на дуела бе положително и за двамата тенисисти. И Иснър, и Григор взеха безпроблемно първите си три подавания. При 3-3 българинът получи точка за пробив, само че не се възползва и Иснър затвори гейма с бомбените си сервиси. Пред него се откри късмет в идващия гейм, когато номер 8 в света изпита усложнения и даде брейкбол на противника си. И Гришо обаче сподели, че има стоманени нерви, като се измъкна от обстановката.

Така се стигна до 5-5 и сервис на Иснър, когато пред Димитров се отвори нова опция за брейк. Българинът поведе с 40-30, само че след два дюса американският му конкурент още веднъж се измъкна. Григор също бе непогрешим при подаването си и вкара частта в тайбрек.

Той се оказа извънредно трагичен. Двамата вървяха точка за точка до 3:3, когато българинът сбърка топка в мрежата, а Иснър направи два бомбастични аса, с цел да получи три сетбола. Димитров обаче резервира самообладание и съумя да отрази и трите благоприятни условия на американеца да затвори частта. Иснър продължаваше с асовете, като направи подобен за 9:8, само че Григор още веднъж се задържа в сета. Така се стигна до 11:10 за американеца и сервис на Димитров, който обаче направи съдбовна двойна неточност в най-неподходящия миг и по този начин сдаде сета след тайбрек.

Вторият сет също предложи забавни разигравания, само че не и обрати. При първия сервис гейм на Иснър българинът получи две благоприятни условия за брейк, само че още веднъж не употребява възможностите си. Така без пробиви двамата стигнаха до 5-5. Григор взе идващото си подаване на 15, с цел да поведе. Иснър сервира за оставане в сета, а Григор употребява най-хубавата си опция, с цел да го удари под кръста. Първата ни ракета стигна до точка за пробив при 40-30, само че американецът я отрази с прекрасен минаващ удар. Последва неточност на Иснър след удар в мрежата, а при идващия си сервис той се пропука и по този начин българинът изравни сетовете.

Димитров имаше късмет да пробие противника още в първото му подаване в третата и решителна част, само че Иснър отново се избави. Същото се случи и при второто подаване на американеца, само че Григор за следващ път не се възползва. Все отново нашето момче наложи волята си и проби за 4-2, след което затвърди пробива и изглеждаше елементарно да приключи срещата с победа. Не по този начин обаче мислеше 14-ият в света. Той отрази мачбол на собствен сервис и съумя да измъкне гейма. И когато Димитров сервираше за победа, Иснър нанесе огромния си удар. Той се възползва от няколко неточности на противника и го наказа с пробив на 15, с което героичен остана в мача. Американският колос затвърди брейка на 15 с няколко хубави сервиса и воле на мрежата. 26-годишният хасковлия се отърси от напрежението и взе подаването си на 15, като принуди Иснър да сервира за оставане в шампионата. Иснър бе непогрешим и по този начин се стигна до нов тайбрек, който да дефинира 1/4-финалиста.

Иснър поведе с 2:0, само че Гришо направи съвършен минаващ удар от бекхенд и понижи пасива си. Българинът взе и идната точка, само че по-късно изкара удара си в навън. Иснър дръпна с 4:2 след страховит форхенд уинър по диагонала. Американецът поведе с 6:2 след нелепа двойна неточност на Григор. Иснър завоюва и идната точка, като по този начин в профил първата ни ракета и се класира на 1/4-финалите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР