Григор Димитров през вчерашния ден затвърди високото ниво, което показа

...
Григор Димитров през вчерашния ден затвърди високото ниво, което показа
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Александър Бублик - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров през вчерашния ден затвърди високото равнище, което сподели с представянето си на шампионата в Ротердам, откакто се наложи безпроблемно над квалификанта Хийс Броуер в откриващия си мач на надпреварата в Марсилия. Най-добрият ни тенисист имаше някои запаси в играта си, само че въпреки всичко съумя да се оправи със задачата си за единствено 64 минути престой на корта, с което подпчета мястото си в четвъртфиналната фаза на конкуренцията и през днешния ден ще срещне Александър Бублик.

Казахстанецът от своя страна надалеч не би могъл на хартия даже да се приближи до моментното положение на първата ни ракета, откакто допреди тази седмица международният номер 50 беше изгубил всичките си 8 дуела през новия сезон, само че точно във френския град се завърна на победния път, надигравайки Филип Крайнович и Грегоар Барер.

Съперничеството сред Бублик и Димитров няма едноличен водач все още, откакто всеки от тях може да се похвали с по два триумфа на сметката си в директните им конфликти, само че безспорно с по-голямо самочувствие в идната среща ще влезе някогашният номер три, който надделя казахстанеца при последните им две надпревари, а в този момент дано да разгледаме в елементи по какъв начин Григор по-късно през днешния ден ще може да се поздрави със своята трета поредна победа над въпросния конкурент.

Какво да чакаме от Александър Бублик?

Това е въпрос, на който самият Саша мъчно би могъл да отговори. Точно непредсказуемостта на Бублик го прави толкоз рисков конкурент и в никакъв случай не знаеш какво те чака. Казахстанецът допреди дни се намираше в ужасяваща форма, допускайки 10 поредни провали, само че през актуалната седмица се завърна още веднъж на победния път и въпреки да заема последната позиция в международния топ 50, то той с играта си в Марсилия припомня за дните, когато беше ранкиран под върховия за себе си номер 30.

25-годишният тенисист разполага с един от най-мощните начални удари и постоянно извършва даже вторите си подавания с оптималната мощ. Освен това е извънредно вариативен, като редува плоски удари с такива, изпълнени със съществено количество топспин, а късите топки и излизанията към мрежата са други от оръжията в неговия боеприпас.



Проблемът за Бублик е, че самият той не знае по какъв начин наподобява стилът му и играта му наподобява на един прелестно разпръснат безпорядък. Страхотните осъществявания не липсват, единствено че изборът на даден удар изрично не е измежду мощните страни на непоставения играч и той постоянно прави ненужни грешки в опита си да бъде автентичен.

Световният номер 50 се харесва на публиката, защото играе самоуверено без значение от обстановката на корта, но постоянно подхванатите опасности не се отплащат и водят до висок брой двойни неточности или пресилени топки от привидно обикновени обстановки.

Как може да противодейства Григор Димитров?

Българинът би трябвало да бъде толерантен и да се стреми да удължава разиграванията, тъй като противникът му страда от сериозна липса на самообладание и неизбежно ще търси бързи завършеци на точките. Григор може съзнателно да се слага в отбранителна позиция, само че в същото време да пласира осъществяванията си в такава точка на корта, от която за Саша ще бъде предизвикателство да пласира уинър.

Родният ни представител може да разнообразява играта с подсечения си бекхенд, който ще кара високия казахстанец да прикляка и изрично ще го изважда от зоната му на комфорт. Гришо също по този начин би трябвало да се пробва да движи съперника си при всяка опция, имайки поради какъв брой ненавижда да тича Бублик. В това отношение някогашния първенец в Монпелие доста припомня на Ник Кирьос, което допуска по какъв начин Димитров ще може да приключва точките с надалеч по-малко старания от нормално.



Добра тактика се обрисува и навлизането във вътрешността при втория сервис на по-нискоранкирания състезател, чието его би било мощно сопнато от такова държание и безусловно ще желае да разстреля нашия съотечественик с началния си удар, а това сигурно ще се окаже гибелен метод за самия казахстанец.

Очаквания и коефициенти:

Бублик е в положение да затрудни всеки един състезател, когато играе най-хубавия си тенис и несъмнено впечатлява с равнището си от началото на шампионата, само че към момента не е бил същински тестван. Четвъртият подложен е надалеч по-константният тенисист от двамата и сега се намира в надалеч по-добра форма от съперника си, тъй че не чакам да се стигне до изненади и би трябвало Григор да продължи към полуфиналите във френския град.

Букмейкърите също споделят тезата ми и фаворизират родния ни представител, като му дават ясно изразено преимущество, определяйки ставка от 1.44 за негов триумф, до момента в който възможностите за успех на по-нискоранкирания състезател се котират на 2.75. Трябва обаче да ни е ясно по какъв начин тези предвиждания надалеч не всеки път се оказват правилни, а за нас остава вярата този път предварителните упования да се осъществен и Григор Димитров да се класира на втори следващ полуфинал за годината! Вие пък още веднъж ще можете да наблюдавате мача на обичайните линкове в Tennis.bg!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР