Григор Димитров предстои по-късно в хода на днешния ден да

...
Григор Димитров предстои по-късно в хода на днешния ден да
Коментари Харесай

Първото изпитание за Григор във Вашингтон: Световният н60, който детронира Надал на АО

Григор Димитров следва по-късно в хода на днешния ден да сложи началото на американското си турне и на сингъл, откакто късно нощес стана ясно името на първия му противник на АТР 500 шампионата във Вашингтон. В един от откриващите мачове за конкуренцията домакинският представител Макензи Макдоналд съумя изцяло рутинно да се оправи със съпротивата на тогавашния член на топ 10 Диего Шварцман, като се нуждаеше от малко над час игра, с цел да фиксира крайното 6:3 6:3.

По този метод американецът оформи дуел във втория кръг на надпреварата сред себе си и първата ни ракета, който е подложен под номер пет в схемата, като срещата е втора в програмата на централния корт и се чака да започва в порядъка на 20:30 часа българско време. Самият Макдоналд пък все още надалеч не се радва на най-хубавия си сезон в АТР Тура и значително тазгодишната му тенис акция се свързва с това, че точно той детронира Рафаел Надал на Аустрелиън Оупън, като измежду останалите му резултати откриваме едвам един полуфинал, пристигнал неотдавна на шампионата в Ийстбърн.

Американецът към днешна дата е ранкиран под номер 60 в международната класация, до момента в който най-хубавото му класиране датира от началото на 2022-ра година, когато заема 48-ата позиция в подреждането. Несъмнено най-голямото достижение в кариерата на Макдоналд пък идва точно на конкуренцията във Вашингтон отпреди две лета, когато той доближи дебютния и към този момент единствен АТР край, само че в разногласието за купата отстъпи пред Яник Синер.

В историята на съперничеството сред международния номер 60 и Димитров пък откриваме две предходни срещи, като на сметката на всекиго от тях фигура по един триумф. Победата за българина идва на Аустрелиън Оупън през 2018-а година в петсетова драма, до момента в който след това в хода на предишния сезон американецът взе своя реванш, освен това на родна земя в Маями. Днешната им борба пък подготвя към това да забележим привидно нов равносилен конфликт сред двамата, като упованията към Гришо са да придвижи страхотната си форма от тревата и върху твърдата настилка, с цел да вземе превес в директните си срещи с въпросния конкурент и да даде желан старт на акцията си в Северна Америка.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР