Григор Димитров постигна втора поредна трисетова победа на Уимбълдън, надигравайки

...
Григор Димитров постигна втора поредна трисетова победа на Уимбълдън, надигравайки
Коментари Харесай

Григор: Харесвам шансовете си тук и съм благодарен, че още мога да правя това, което обичам

Григор Димитров реализира втора поредна трисетова победа на Уимбълдън, надигравайки Иля Ивашка и по този начин взе реванш от беларусина за предходните им две срещи, в които международният номер 102 непроменяемо се поздравяваше с триумфа. Българинът стартира нерешително и инкасира ранен пробив, само че оттова насетне беше безукорен и изцяло резонно показва самочувствие в последвалото си изявление на корта, споделяйки по какъв начин харесва възможностите си в шампионата:

Григор, поздравления! Класираш се за третия кръг за пръв път от 2017-та година! В последния гейм се нуждаеше от седем мачбола, това на нерви ли се дължеше?

- Нерви ли? Просто съм доста благополучен, че съумях да довърша мача през днешния ден. Последните няколко дни бяха същинска полуда с целия този дъжд. Никога не е елементарно да играеш мачове в следващи дни на съревнование от Големия шлем. Феновете в публиката обаче още веднъж бяха невероятни и им благодаря за поддръжката.

Последните няколко години бяха сложни за теб, само че това е 50-ият ти следващ шампионат в Шлема. Колко удобно се чувстваш тук, имайки поради, че си и някогашен 1/2-финалист в шампионата?

- Дойдох тук много по-рано. Започнах тренировки на трева с доста добра психическа настройка. Отнесох се извънредно деликатно към подготвителния развой си и гледах да прогресирам бавно с всеки минал ден. Тревата е доста друга настилка, на която за жалост имаме доста малко шампионати, само че за мен постоянно е специлно да се състезавам или упражнявам на тревни кортове. Опитвам се да извлека оптималното всеки един ден и да се любувам. Това е всичко, което мога да желая от себе си все още.

Игровият ти жанр подхожда на тревата. Чувстваш ли, че сега си в добра серия, тъй като по този начин наподобява?

- Харесвам възможностите си. Това е доста забавна настилка, на която мога да се движа добре, да държа топката ниско и да поднасям добре, което са най-важните неща на това покритие. Най-вече обаче съм благополучен, че съумях да прекарам толкоз следващи дни на корта и тялото ми се усеща чудесно. Това е сериозен позитив и всеки ден съм извънредно признателен, че към момента мога да върша нещото, което най-вече обичам. 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР