Григор Димитров победи Стефанос Циципас с 6:3, 6:7(1), 7:6(3) в

...
Григор Димитров победи Стефанос Циципас с 6:3, 6:7(1), 7:6(3) в
Коментари Харесай

Григор Димитров отстрани Стефанос Циципас и си осигури място на финала на Мастърса в Париж

Григор Димитров победи Стефанос Циципас с 6:3, 6:7(1), 7:6(3) в спор за място на финала на последния за годината шампионат от категория АТР Мастърс 1000, който се организира в Париж.

Мачът стартира чудесно за Григор, който завоюва 12 от откриващите 14 точки в дуела, което му разреши за негативно време да поведе с пробив и задатък от 3:0 гейма. В идващите минути българинът продължи да поддържа високото си равнище на игра, което му разреши да задържи преднината си при 5:2. В осмия гейм Циципас сервираше за оставането си в първата част, само че проблемите му продължиха, а Димитров се възползва от тях, с цел да стигне до два сетбола, които обаче бяха отразени. Все отново разумното се случи и на свое подаване първата ни ракета постави точка на разногласието в първата част след 6:3.

Advantage Grigor

Grigor Dimitrov plays a fabulous set of tennis and leads Tsitsipas 6-3! |
— ATP Tour (@atptour)

Вторият сет стартира много по-равностойно и макар че гъркът увеличи още равнището си, в откриващите геймове възможностите за пробив отсъстваха. Постепенно разиграванията станаха все по-оспорвани и яростни, само че все по този начин сервиращите взимаха подаванията си без особени проблеми. В деветия гейм обаче Григор пласира няколко печеливши удара, с цел да стигне до първия си брейкбол във втората част. Циципас го отрази, а по-късно избави и още един, с цел да се измъкне и да стигне до 5:4. В последна сметка ориста на втората част трябваше да бъде решена в тайбрек, в който, за жалост, контролът беше напълно на страната на гърка, който се наложи със 7-1 точки и вкара мача в съдбоносен трети сет.

В заключителната трета част от конфликта и двамата завоюваха първите си сервис геймове. В третия гейм Циципас стигна до за първи път в срещата можеше да пробие противника си, само че Гришо отрази 4 брейкбола, с цел да завоюва подаването си. До края на дуела двамата демонстрираха отлична игра, в геймовете, в които сервираха и разумно се стигна до втори следващ тайбрек.

Димитров бе непогрешим в тайбрека, като завоюва първите 5 разигравания. Циципас завоюва две разигравания, само че единствено отсрочи отпадането си от шампионата, откакто хасковлията постави точка на разногласието с втория си мачбол след 2:31 часа игра. Димитров завоюва първия си тайбрек против този конкурент.

На финала Григор Димитров ще премери сили с Новак Джокович или Андрей Рубльов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР