Григор Димитров отпадна във II кръг на Откритото първенство на

...
Григор Димитров отпадна във II кръг на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Димитров не издържа бомбардировката от сервиси и отпадна от Уимбълдън

Григор Димитров отпадна във II кръг на Откритото състезание на Англия по тенис след загуба с 4:6, 6:7 (6), 6:7 (4) и два часа и 25 минути борба на корта против Александър Бублик. Това бе общо трета загуба на най-хубавия български тенисист в четири мача с представителя на Казахстан.

Димитров, който бе подложен под №18 в главната скица по този начин и не съумя да се опълчи на бомбардировката от начален удар на своя съперник. Бублик направи общо 34 аса от сервис, против едвам 4 на българина. Съперникът му направи и повече точки общо в мача - 123 против 116.

Казахстанецът също по този начин реализира и единствения пробив в мача - още в първия сет, когато задържа задатъка си и го затвори с 6:4. Общо в дуела Бублик имаше 6 благоприятни условия за пробив, а Димитров - 5, от които не капитализира нито една.

В двата изиграни тайбрека Димитров бе тенисистът, който повеждаше с мини пробив, само че в последна сметка отстъпваше. Така българинът напуща " Уимбъллдън " след една победа на старта - над испанеца Фернандо Вердаско.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР