Григор Димитров отпадна на Уимбълдън след драма още след първия

...
Григор Димитров отпадна на Уимбълдън след драма още след първия
Коментари Харесай

Шок за Гришо на Уимбълдън! Срина се жестоко и след два тайбрека

Григор Димитров отпадна на " Уимбълдън " след драма още след първия кръг.

Нашият тенисист изгуби от швейцареца Станислас Вавринка с 6:1, 6:7 (3), 6:7 (5) и 4:6 след 2 час и 50 минута игра, написа Sportal.bg.

Във втория кръг Гришо ще срещне 29-годишния Томас Фабиано. 133-ият в света италианец се оправи с 85-ия  Юки Бамбри (Индия) след закъснение с 0:1 в сетовете за крайното 2:6, 6:3, 6:3, 6:2 за 2 часа и 42 минути.

Григор съумя да стигне до пробив още във втория гейм. Българинът играеше търпеливо, сподели отлична отбрана и контролираше протичащото се на корта. Той стигна до опция за пробив и накара противникът му да сбърка в разиграване, в което швейцарецът имаше самодейността. Димитров завоюва гейма след пет следващи точки, макар че Стан водеше с 40:0.

27-годишният хасковлия бе постоянен при своя сервис, а след прелестен минаващ удар стигна до втори пробив за 4:0. Вавринка въпреки всичко съумя да завоюва гейм, само че съобщи сета след единствено 23 минути игра.

Втората част бе надалеч по-различна и стартира равностойно. Швейцарецът откри по-добър темп в играта си и последователно стартира да играе все по-уверено. Григор пък продължи да играе на внимателната игра, която му донесе триумф в първия сет. Сега обаче грешките на Стан бяха по-малко и това докара до превес за него. Вавринка съумя да пробие в шестия гейм и поведе с 4:2.

Българинът опита да отговори незабавно на удара и поведе с 30:0 в идващия гейм. Съперникът му обърна, само че след три равенства Димитров стигна до брейк пойнт и се възползва. Малко по-късно той съумя да изравни за 4:4. 

Това развиване не разколеба Вавринка, който поддържаше положително равнище и стигна до два сетбола при 6:5. Трикратният първенец от Големия шлем позволи неточност при първия, а Григор се оправи с втория. Стигна се до тайбрек, в който първата ракета на България отстъпи с 3:7. 

Поставеният под номер 6 българин съумя да поеме контрола на протичащото се в ранен стадий от третата част, като подвигна равнището на играта си. След ранен пробив Димитров поведе с 3:0, а пропусна да увелечи преднината си в шестия гейм, когато не съумя да осъществя опция за пробив.

Той обаче запазваше задатъци и при 5:2 сервираше за сета. Тогава позволи съмнения и след няколко неточности изоставаше с 15:40. Още една непредизвикана неточност и Григор си усложни живота, като върна швейцареца в сета. Вавринка се възползва и малко по-късно изравни резултата за 5:5.

Шампионът от Финалите на ATP в Лондон през предишния сезон затрудни швейцареца при негов сервис и стигна до два сетбола. Два отлични сервиса обаче не разрешиха на Димитров да направи освен това. За повторно от началото на мача сетът трябваше да бъде решен след тайбрек. В него на два пъти българинът повеждаше с минипробив, само че незабавно противникът му го връщаше. Григор прати в навън топката от форхенд и Стан поведе с 5:4 и му предстояха два сервиса. Вавринка стигна до два сетбола, само че отличен ретур избави първия. Минаващ удар на швейцареца обаче постави завършек на сета и той към този момент водеше в резултата. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР