Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от сериите Мастърс

...
Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от сериите Мастърс
Коментари Харесай

Рубльов отстрани Григор Димитров в Шанхай

Григор Димитров отпадна на полуфиналите на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. Той отстъпи пред Андрей Рубльов след 6-7(7), 3-6. Мачът продължи час и 52 минути игра.

Димитров, който по-ранно в шампионата и Карен Хачанов, още веднъж сподели солидна игра, изключително в първия сет, само че пропусна благоприятни условия в основни моменти.

Българинът не съумя да се класира за първи край на Мастърс от 2017 година, когато завоюва купата в Синсинати. Димитров към този момент е с баланс от една победа и осем загуби на полуфинали от подобен сан.

В първите геймове на мача играта се водеше от българина. Той доближи и до първите си благоприятни условия за пробив при 3-2 гейма, само че пропусна четири брейкбола. Три от тях бяха при 0:40. Рубльов първи направи пробив – в 11-ия, когато руснакът завоюва четири поредни точки и поведе с 6-5. 32-годишния хасковлия обаче сподели темперамент и незабавно върна пробива, с цел да докара първия сет до тайбрек.

В него и двамата направиха доста качествени разигравания и всеки имаше опция да завоюва. Димитров отрази първия сетбол пред Рубльов при 6:5 точки и самичък получи подобен при 7:6. Руснакът обачре се измъкна с ас. После той употребява непредизвикана неточност на българина и затвори първата част след 78 минути игра.

Гришо осъществя пробив още в първия гейм на втория сет, а по-късно усили задатъка си до 2-0. след това нашенецът имаше две благоприятни условия да поведе с 3-1, само че ги пропусна. Това докара до рецесия и Рубльов взе пет поредни гейма, с цел да постави точка на разногласието.

В спор за купата руснакът ще играе с Хуберт Хуркач. По-рано през днешния ден полякът завоюва след 6-3, 6-4 за 77 минути против Себастиан Корда.

За класирането си за полуфинала в Шанхай Григор Димитров ще вземе 352 635 $ от общия награден фонд от 8,8 милиона $. Българинът ще получи и 360 точки за международната класация, в която от понеделник ще заема 16-о място.

A lesson in turning defence into attack with
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР