Григор Димитров откри участието си на ATP 250 състезанието в

...
Григор Димитров откри участието си на ATP 250 състезанието в
Коментари Харесай

С най-добрия си клей мач за 2023-та: Григор разгроми шампиона от Маракеш и е сред топ 8 в Женева!

Григор Димитров откри присъединяване си на ATP 250 надпреварата в Женева с безапелационна победа. Първата ни ракета се нуждаеше от единствено 68 минути игра, с цел да пречупи съпротивата на Роберто Карбайес Баена - 6:1 6:4. Наглед се очакваше родният ни представител да има относително сложен мач против първенеца от шампионата в Маракеш, единствено че българинът изигра най-силния си мач от началото на клей сезона и безпроблемно се класир за своя втори четвъртфинал в швейцарския град. Там четвъртият подложен ще премери сили с австралиеца Кристофър О`Конъл (световен номер 83), който не загуби нито един гейм по пътя към триумфа си над седмия подложен Бернабе Сапата Мирайес. 

Стартът беше безукорен за родния ни представител, чиито удари летяха с надалеч по-голяма скорост от тези на неговия противник и уинърите непрестанно се множаха в актива на някогашния номер три. Григор използваше всяка една опция да нападна извънредно мекия сервис на испанеца, а всичко това докара до законосъобразен ранен пробив в интерес на нашия съотечественик. Димитров не спря дотук и изнасяше същинска тенис лекция на по-нискоранкирания състезател, който единствено можеше да гледа по какъв начин топката профучава около него и напълно скоро пристигна ред на нов брейк в актива на любимеца, с което откриващата част беше предрешена в интерес на четвъртия подложен.

Шампионът от Маракеш доста усъвършенства изявите си при започване на втория сет и това му разреши да поддържа преднина до 2:1 гейма в своя изгода, но бързо нещата се върнаха на нормалното си място, откакто Гришо изстреля два следващи светкавични завършващи удара от форхенд, с цел да отмъкне за следващ път сервиса на съперника си. Оттам насетне хасковлията беше безусловно безмилостен и доста скоро можеше да се поздрави с крайния успех в конфликта.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР