Григор Димитров откри своя тревен сезон с безкомпромисен успех. Българинът

...
Григор Димитров откри своя тревен сезон с безкомпромисен успех. Българинът
Коментари Харесай

Вихрено начало в Куинс: Григор откри сезона си на трева с победа за по-малко от час

Григор Димитров откри своя тревен сезон с праволинеен триумф. Българинът реши да натрупа по-сериозна игрова процедура на настилката и по тази причина избра да се включи в квалификациите на ATP 500 конкуренцията в Куинс, въпреки че разполага с ранкинг, който умерено може да го вкара в главната скица. Гришо показва несъмнено по-голямата си класа по отношение на Александър Вукич и надигра международния номер 91 с рутинното 6:3 6:4 за 59 минути игра. Така първенецът от 2014-та година се класира за финалния кръг на пресявките, където ще срещне един всред Артур Риндеркнеш и Фелисиано Лопес, а любопитна детайлност е, че първата ни ракета надделя точно испанския деец, с цел да завоюва трофея в Лондон преди тъкмо девет сезона.

Григор наложи доста високо движение в дуела още през цялото време и неговият противник постоянно имаше проблем с това да реализира чист контакт с топката, тъй като не можеше да отговори на скоростта в играта на втория подложен. Това разреши на родния ни представител да реализира брейк на нула за преимущество от 3:1 гейма, а оттова насетне за него не представляваше никакъв проблем да резервира преднината си до последно, като не загуби нито една точка при вкаран първи сервис и имаше преднина в сетовете след единствено 24 минути прекарани на корта.

Димитров продължи да сервира също толкоз безкомпромисно във втората част, само че Вукич също стабилизира изявите си от сервис линията и оказваше доста по-голяма опозиция. Все отново ясно можеше да забележим какъв брой по-стабилен е някогашният първенец в размените от дъното на корта и изцяло разумно нашият съотечественик осъществя пробив, с цел да поведе с 4:3 и въпреки да пропусна три следващи мачбола в деветия гейм, то след това с лекост затвори конфликта на лично подаване.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР