Григор Димитров откри с безапелационен успех тазгодишния си сезон на

...
Григор Димитров откри с безапелационен успех тазгодишния си сезон на
Коментари Харесай

Последното препятствие преди основната схема: Непознат опонент на пътя на Григор в Куинс

Григор Димитров откри с решителен триумф тазгодишния си сезон на трева, откакто наложи волята си над международния №91 Александър Вукич след единствено 59 минути игра на старта в Куинс. Така българинът, който избра да започва присъединяване си от квалификациите, продължава към втория и финален стадий на пресявките, където му следва да се изправи срещу Артур Риндеркнеш, който в никакъв случай до момента не е срещал в формален мач.

За да доближи до дуел против най-хубавия ни тенисист, французинът отстрани на старта двукратния първенец в шампионата Фелисиано Лопес след оспорвана двучасова борба, приключила с тайбрек и краен резултат 3:6 6:3 7:6(5). Риндеркнеш позволи пробив още в първото си подаване в срещата, който му коства и загубата на откриващия сет, само че след това стабилизира представянето си и бе по-стабилният от двамата в решителните моменти, с помощта на което се поздрави с крайната победа.

Френският тенисист сега се намира на 85-ата позиция в международната класация, а върховото му достижение в кариерата е достигането до 42-рото място през есента на предходната година. В кариерата си Риндеркнеш може да се похвали с присъединяване на един АТР полуфинал (в Кицбюел през 2021-ва) и още 6 четвъртфинала в шампионати от тази категория. В надпреварите на трева той е реализирал 2 победи в общо 6 изиграни срещи, а от началото на сегашния сезон също има отрицателен баланс в мачовете си (5 победи и 10 загуби).

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР