Григор Димитров от самото начало на новия сезон демонстрира сериозен

...
Григор Димитров от самото начало на новия сезон демонстрира сериозен
Коментари Харесай

Край на похода в Ротердам: Медведев не остави шансове на Григор и го елиминира в 1/2-финалите

Григор Димитров през цялото време на новия сезон показва сериозен напредък в спортната си форма, който не съумя да разгърне по време на Аустрелиън Оупън, откакто имаше малшанса да срещне бъдещия първенец Новак Джокович още в третия кръг, само че за сметка на това показва класата си през актуалната седмица на АТР шампионата в Ротердам, където е някогашен финалист. Първата ни ракета към този момент се разправи поредно с Аслан Карацев, Хуберт Хуркач и Алекс де Минор, против последния от които даже избави два мачбола, с цел да подпечата мястото си на дебютен полуфинал за сезона, където обаче го очакваше вероятно един от най-сериозните проби в Тура - Даниил Медведев.

В досегашното съревнование сред българина и някогашния първенец от US Open откриваме цели шест срещи, като с позитивен баланс в тях може да се похвали московчанинът, който има превес от 4:2 триумфа, като точно той победи при последната им битка, датираща от полуфиналите на надпреварата във Виена в края на 2022-ра. Днешната им борба на корта в нидерландския град, в която най-хубавият ни тенисист търсеше място на първи край в Тура от тъкмо 5 години насам, протече напълно под превъзходството на Медведев, който изигра несъмнено най-хубавия си мач от доста насам и отстрани някогашния номер три - 6:1 6:2, като по този метод през утрешния ден ще си оспорва купата в Ротердам против спечелилия всред Талон Хрийкспор и Яник Синер.

Българинът имаше правото да сложи началото на дуела със сервис, като още от откриващото му подаване двамата влязоха в яростна борба от главната линия, но след поредност от маратонски разигравания първата ни ракета отрази брейкбол и потегли сполучливо в мача. Бившият номер едно на собствен ред отговори с три аса, които в допълнение затвърдиха мощния му старт, и макар вариативната игра на Димитров, която в различен ден би му донесла голям брой дивиденти и сериозен брой уинъри на сметката, то руснакът беше просто недостижим в надлъгването с най-хубавия ни тенисист и се откъсна напред с два пробива в актива си.

Шестият гейм беше напът да се трансформира в повратната точка на срещата за Григор, откакто той очевидно се радваше на най-силните си минути на корта и нарасналият тонус в представянето му означаваше късмет за рибрейк. Безупречното сервиране не московчанина обаче за следващ път го измъкна от неподходящата обстановка и повел с 5:1, то някогашният номер едно образно обезкуражи нашенеца и проби за трети път, с което се приближи на един сет от успеха.

На старта на втората част съотношението на силите в нидерландския град остана все по този начин непроменено и българинът в старанието си да е нападателен, позволи несъразмерен брой грешки и любимецът записа общо осми следващ гейм против името си. Изправен до стената, Григор отреагира по ослепителен метод, като отиграванията му в нападателен проект все по-често намираха очертанията на корта и най-хубавият ни тенисист реализира рибрейк, при което подемът в представянето му го води до обстановка 0:40 в последвалото подаване на съперника.

Поведението на международния номер 11 пред надвисналата над него заплаха да изгуби за повторно сервиса си обаче беше повече от чудесно и той показва класата на началния си удар, печелейки пет следващи точки, с което трансферира напрежението от другата страна на мрежата. Идните минути се оказаха решаващи за крайния излаз на дуела, откакто Григор не съумя да превъзмогне непробиваемата отбрана на някогашната първа ракета на света и не завоюва нито гейм до края на конфликта, отстъпвайки пред шестия подложен по-късно над час игра.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР