Григор Димитров не успя да спечели титлата на турнира от

...
Григор Димитров не успя да спечели титлата на турнира от
Коментари Харесай

Гришо загуби финала в Марсилия

Григор Димитров не съумя да завоюва купата на шампионата от АТР 250 в Марсилия, откакто загуби с 4:6, 3:6 финала против Юго Умбер. Поставеният под №2 в схемата българин не беше на най-хубавото си равнище след тежкия полуфинал против Карен Хачанов в събота вечерта. Умбер пък изигра страховит мач и справедливо стигна до трофея.

За Димитров това беше втори край през 2024 година, откакто през януари завоюва купата в Бризбейн. Той губи общо за 10-и път край в АТР, като има 9 трофеи досега. Умбер пък печели петия си трофей в пет изиграни финала.

В началото на мача и двамата печелеха безапелационно подаванията си. При 4:5 Димитров трябваше да сервира за оставане в сета. Умбер играеше нападателно и стигна до точка за пробив, само че Димитров я избави. Мина се през няколко равенства, само че при втория си сетбол французинът имаше и шанс и завоюва първия сет.

Димитров стартира добре втория сет и два пъти имаше късмет да пробие, само че Умбер се оправи, а по-късно и завоюва гейма, траял 11 минути. Французинът обаче на собствен ред стигна до две благоприятни условия за пробив в идващия гейм. Димитров избави първата, само че при втората Умбер съумя. Французинът затвърди пробива и поведе с 3:0, като беше в серия от пет следващи извоювани гейма. Умбер продължаваше да рискува и вкарваше мощни удари. Той получи опция да сервира за купата при 5:3 и стигна до два мачбола със страховит минаващ удар. Димитров избави първия, само че със сервис Умбер завоюва трофея.

" Не можеш да завоюва всичките, само че е добре да си на финала. Поздравления за Юго, ужасно е да спечелиш купа пред родна аудитория, пред фамилията си. Днес ти тотално ме надигра. Тук изиграх един от първите си шампионати в АТР, тъй че имам особено възприятие към Марсилия. Сега не съумях да печеля, само че годината в този момент стартира, тъй че съм удовлетворен от представянето си ", съобщи Димитров след награждаването.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР