Григор Димитров не се притеснява от големите очаквания преди Аустрелиън

...
Григор Димитров не се притеснява от големите очаквания преди Аустрелиън
Коментари Харесай

Григор: Сега трябва да уловя шанса

Григор Димитров не се тормози от огромните упования преди Аустрелиън оупън. Редица авторитетни издания поставят родния тенис ас измежду главните любимци за купата, която би била първа за него от Големия шлем. Българинът е склонен, че в този момент е шансът му да се намеси в играта на огромните.

„ Трябва да уловя шанса си – признава Григор. – От полуфинала предходната година мина много време и към този момент имам задоволително убеденост. Чувствам се чудесно, въпросът е да го покажа и на корта. “

Към товара с упования се прибави и авторитетното мнение на легендата Джон Макенроу. Знаменитият американец предвижда, че Димитров най-накрая ще направи най-важната крачка в кариерата си.

„ Бях почнал да се безпокоя, че времето му отнинава, само че очевидно той се осъзна в точния момент – счита „ Комисасят на тениса “ от Евроспорт. – Григор стигна доста високо равнище във връзка с физическата подготовка, самочувствието и тактиката. Преди като че ли самият той не си вярваше, че може да реализира нещо историческо, само че в този момент към този момент е друго. “

Димитров стартира присъединяване си в шампионата в понеделник против няко от тенисистите, преодолели квалификациите.

Димитров загуби фенката Маша

По всичко наподобява, че Мария Шарапова към този момент не е фенка №1 на Григор Димитров измежду колежките му. Бившата другарка на българина написа в автобиографията си, че той е най-талантливият в мъжкия тенис и „ може да прави невероятни неща с тялото си “. За разлика от доста други обаче рускинята не уточни Григор измежду любимците за купата в Мелбърн.

„ Моят любимец е Роджър, несъмнено, само че Рафа също, постоянно го поддържам “, разгласи Маша, очевидно не запомнила, че точно Надал я засипа с нападки, когато беше хваната в мелдоний.

Организаторите в Мелбърн пък бяха подложени на рецензии поради решението Шарапова да изнесе трофея на церемонията по тегленето на жребия в отсъствието на шампионката Серена Уилямс. В изявлението на „ Род Лейвър Арена “ бяха спестени въпроси за допинг наказването.

„ Искахме някогашна шампионка – отговори шефът на шампионата Крег Тайли. – Уилямс и Азаренка ги няма, Кербер играе в Сидни, остава Мария. Тя е огромна персона и ние сме щастливи, че одобри поканата ни. “

Томова на победа от схемата

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова е единствено на още една победа от главната скица на Аустрелън оупън. 22-годишната софиянка се класира за третия кръг на квалификациите след погром с 6:2, 6:2 над №2 в пресявките Евгения Родина. Въпреки че рускинята е с 26 позиции по-напред в ранглистата, единствено 63 минути лиши на българката да завоюва трета чиста победа в третия мач от съперничеството си с нея.

Томова продължава борбата за място в главната скица против победителката от срещата сред Анна Блинкова (Русия) и Антония Лотнер (Германия). Програмата обаче се забави поради дъжда в Мелбърн и по този начин нашето момиче ще има повече време за отмора преди решителния дуел. Не е подобен казусът с другата ни участничка Елица Костова, чийто мач от втория кръг с чехкинята Дениса Алертова също бе отсрочен поради дъжда и бе плануван за предходната нощ.

Серена завижда на Федерер за близнаците

Актуалната шампионка от Аустрелиън оупън Серена Уилямс няма да пази купата си, защото не съумя да се възвърне от раждането на първото си дете. Американката разкри, че процесът не е бил толкоз лек и е довел до затруднения, които биа могли да застрашат живота й.

„ Всичко се обърна на зле след цезаровото сечение – описа тенисистката. – Имах ужасни кръвоизливи. Но пък към този момент съм майка и това промени живота ми изцяло. Всички терзания, които имах, изчезнаха внезапно. “

Уилямс обаче не крие, че завижда на сътрудника си Роджър Федерер за четирите деца – две двойки близнаци – девойки и момчета.

„ Толкова е незаслужено – оплака се Серена. – Дори не желая да си представям къде щях да съм в този момент, в случай че имах близнаци. На него даже не му се постанова да пропуща шампионати поради децата. Но и аз желая още веднъж да играя. Вече виждам финала на кариерата си, само че когато видиш финала, не искаш да намалиш скоростта, а да тръгнеш още по-бързо. “

Искат преименуване на корт поради скандал

Не бих стъпила на „ Маргарет Корт Арена “, твърди Били Джийн Кинг

Легендата на женския тенис Били Джийн Кинг още веднъж настоя за преименуване на втория корт от комплекса в Мелбърн. В момента игрището носи името на рекордьорката по трофеи от Големия шлем (24) Маргарет Корт, само че 75-годишната австралийка си завоюва доста врагове поради твърдата си позиция срещу еднополовите бракове. В качеството си просветител в локална черква Корт твърди, че транссексуалните са „ от дявола “, а женският тенис е цялостен с лесбийки.

„ Не мисля, че кортът би трябвало да носи името й – разгласи 74-годишната Кинг, лесбийка и герой за женски права. – Тя сподели прекомерно доста обидни неща. Може би някои от тенисистите гейове биха отказали да играят на този корт. Ако бях състезателка, не би стъпила на него, до момента в който носи името й. “

В Мелбърн обаче по всичко наподобява не са склонни да одобряват натиска на Кинг.

„ Вижданията на Маргарет са си нейна работа, само че смяна на името е прекомерно фрапантна мярка “, разгласи шефът на шампионата Крейг Тайли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР