Григор Димитров направи победен старт на сезон 2019 с 6:3,

...
Григор Димитров направи победен старт на сезон 2019 с 6:3,
Коментари Харесай

Нервен старт и победа в първия мач на Григор за сезона

Григор Димитров направи надвит старт на сезон 2019 с 6:3, 6:4 над японеца Йошихито Нишиока. Мачът от първия кръг на шампионата в Бризбън не бе съвършен за българина, само че най-важното бе да приключи с благополучен край.
Григор стартира в мача с неуверени първи два гейма на свое подаване, в което явно напипваше сервиса. Допусна четири пъти японеца да има точки за пробив, само че избави всичко.
Двойните неточности бяха цели пет, само че явно и това пристигна, тъй като Димитров търсеше риск, а не непоклатимост.
При 2:1 гейма Григор проби подаването на противника, след това затвърди брейка и рутинно затвори сета без разтърсвания в представянето си - 6:3.
Втората част също предложи страсти и един срив в играта на българина.
Той проби два пъти - при 2:2 и 4:2, с цел да е на един гейм от успеха. Но международният №75 върна пробива, по-късно завоюва подаването си и при 5:4 Гришо още веднъж сервира за мача.
Този път нямаше съмнения - 6:4 във втория сет и победа, лишила малко повече от час.
Статистиките демонстрираха, че представянето на Димитров мъчно може да бъде наречено безупречно - 9 аса, само че и 6 двойни неточности.
И единствено 57% вкаран първи сервис, който е основен - при сполучлив подобен, българинът завоюва 86 % от точките. Когато първото подаване не влизаше, процентът бе едвам 36.
В идващия кръг в Бризбън противник ще е спечелилият от дуела Джон Милмън - Тенис Сандгрен, който ще се играе по обяд през днешния ден.

Източник: dir.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР