Григор Димитров изненадващо отпадна от Аустрелиън оупън преди да изравни

...
Григор Димитров изненадващо отпадна от Аустрелиън оупън преди да изравни
Коментари Харесай

Григор аут от Мелбърн, клатят го в ранглистата

Григор Димитров изненадващо отпадна от Аустрелиън оупън преди да изравни миналогодишното си достижение. Българинът загуби с 4:6, 6:3, 3:6, 4:6 четвъртфинала от Кайл Едмънд, втората ракета на Англия. Така българският ас се лиши от възможностите за втори следващ полуфинал и загуби 360 точки от актива си в ранглистата.

От самото начало си пролича, че мачът няма да наподобява на предходните две срещи сред двамата, извоювани от Димитров. В първата седмица Гришо се хвалеше, че мощното слънце в Мелбърн му харесва, само че в този момент под лъчите му той изглеждаше ленив и слаб. Едмънд пък сподели изненадващо внезапна игра и поведе с пробив още в първия гейм. Григор го върна за 3:3, само че продължи да сервира неубедително и в 9-ия гейм направи два подаръка на противника – двойна неточност и пропуск от форхенд, след което британецът още веднъж проби и малко по-късно поведе в резултата.

Опитът оказа помощ на Димитров да се измъкне от обстановката с вихрено начало на втората част. Това не анулира проблемите – след пробив в първия гейм българинът трябваше да се измъква от 0/40 във втория, само че темпото се оказа прекомерно високо за Едмънд, който на няколко пъти сподели съществено комплициране. Късметът бе с Григор и в 7-ия гейм, когато позволи 3 двойни неточности, само че още веднъж резервира задатъка си, а след това изравни сетовете.

Но даже и този миг не се оказа преломен в срещата, защото №3 в света по този начин и не съумя да заиграе непрекъснато и устойчиво. Опитът да вкара мощност в сервиса наруши точността – българинът приключи мача с общо 7 двойни неточности, колкото бяха и асовете му, до момента в който противникът му направи едвам 4 против 13 директни точки от сервис. Но даже в дългите разигравания Димитров изглеждаше уязвим и изплашен. Докато Едмънд се задоволяваше да връща топката на несъмнено и да нападна единствено в преференциални моменти, българинът или демонстрираше прекомерна бездейност, или стигаше до прибързани неточности.

Британецът взе безапелационно третия сет, а в четвъртия преодоля бързо разстройването от обстоятелството, че е пред най-големия триумф в кариерата си. Григор върна ранния му пробив в четвъртата част, само че Едмънд продължи да натиска в разиграванията. В повратен миг се трансформира деветият гейм, когато Кайл оспори обезверен и съвсем сполучлив удар на Григор по линията. Първоначално „ ястребовото око “ „ вкара “ топката вътре, само че повторният обзор сподели, че е „ навън “, което означаваше пробив на Едмънд. До самия край Димитров се съпротивляваше и поддържаше заблуда за поврат, само че след 2:49 часа британецът затвори мача.

Така Григор не съумя да отбрани точките си от втори следващ шампионат и сложи под въпрос третото си място в ранглистата. Той може да бъде преместен от Марин Чилич, който ще спори с Едмънд за едно от местата във финала. При триумф на хърватина, той ще е новият №3 в света.

Григор пък към този момент мисли за завръщането си в България. Той призна, че след мача ще се отдаде на отмора, само че не посочи къде. Хасковлията обаче пусна видео послание към родните почитатели, с което ги предложения на шампионата „ София оупън “ през февруари в „ Арена Армеец “.

„ Здравейте, България! – съобщи Григор. – С неспокойствие очаквам да се прибера и да играя шампионата у дома „ Диема екстра София оупън “. Надявам се да сте там. Миналата година дружно спечелихме шампионата. Надявам се още веднъж да го спечелим дружно. Поздрави на всички, до скоро! “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР